Starptautiskā Manhetenas īsfilmu festivāla (Manhattan Short, Ņujorka, ASV) 2015. gada konkursa programmas skates noslēguma seanss Latvijā notiks Rīgā, 3. oktobrī, plkst. 19:00 kinoteātrī "Splendid Palace". No 29. septembra līdz 4. oktobrim festivāla filmas varēs noskatīties lielākajās Latvijas pilsētās: Daugavpilī, Ventspilī, Rēzeknē, Liepājā, Valmierā un pirmoreiz arī Jūrmalā, pievienojoties vairāk nekā 100 000 lielajai festivāla auditorijai sešos kontinentos.

Festivāla organizētāju mērķis - apvienot kinoskatītājus visā pasaulē un atbalstīt talantīgus - gan debitantus, gan jau pieredzējušus režisorus, dodot viņiem iespēju demonstrēt savus jaunākos darbus, atklāt sev jaunu auditoriju, stāsta pasākuma rīkotāji.

Šogad konkursam tika pieteikts rekordliels filmu skaits - 678 filmas no 52 valstīm. Organizatori atzīmē, ka 18 pastāvēšanas gadu laikā šogad ir visspēcīgākā programma. "Režisoru meistarība, talantīgi scenāriji un stāstu universālums - tie ir faktori, kas apvieno 10 filmas finālistes no astoņam valstīm, starp kurām pirmoreiz finālā ir arī Turcija un Kosova. Daudzas no filmām jau ir guvušas balvas vairākos kinofestivālos," stāsta rīkotāji.

Visos kinoteātros skatītāji saņems balsošanas kartīti, kurā būs jāatzīmē viena filma, kā arī izcilākais aktieris vai aktrise. Arī Rīgas un Latvijas skatītāju balsošanas rezultāti tiks nosūtīti uz Ņujorku, kur 5. oktobrī, saskaitot visas skatītāju balsis, tiks paziņoti šī gada uzvarētāji.

Šogad jau tradicionāli Manhetenas īsfilmu festivāla seansi notiek visos Latvijas reģionos.

Seansu datumi:

Kino "Splendid Palace", Rīgā - 3.oktobrī plkst. 19:00
Jūrmalas Kultūras centrā - 4.oktobrī plkst. 13:00
"Kinoballe" Liepājā - 2.oktobrī plkst. 19:40
"Kino Rio" Ventspilī - 29. un 30. septembrī, kā arī 1. oktobrī plkst. 17:30
"New Europe Cinemas" Daugavpilī, "Gors" Rēzeknē, Kino "Gaisma" Valmierā - periodā no 29. septembra līdz 4. oktobrim (precīza informācija kinoteātros).

2015. gada konkursa filmas finālistes:

"Klausieties" ("Listen"), Somija / Dānija
"Tētis mammā" ("Dad's In Mam"), Francija
"Lāča stāsts" ("Bear Story"), Čīle
"Galīgi un neatgriežami" ("Forever Over"), Lielbritānija
"Šoks" ("Shock"), Kosova/Lielbritānija
"Ar kājām uz zemes" ("Grounded"), Francija
"Saulriets" ("Sundown"), Turcija
"Traips" ("Patch"), Šveice
"Vientuļais Ceļš" ("El Camino Solo")
"Uz drīzu tikšanos" ("Bis Cleich"), Vācija

Filmas tiks demonstrētas angļu valodā ar latviešu un krievu subtitriem. Biļetes uz kinofestivāla seansiem Rīgā var iegādāties internetā vai kino "Splendid Palace" kasē, Elizabetes ielā 61. Biļetes cena - 7,50 eiro, festivāla dienā - 8,90 eiro. Latvijas pilsētās - biļetes kinoteātru kasēs (cenas 2.50 - 6 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!