Foto: Scanpix/Sputnik
Krievijas Nacionālās kinobalvas "Zelta ērglis" ceremonijā triumfējusi režisora Andreja Končalovska filma "Paradīze" ("Раи"), liecina informācija balvas mājaslapā.

"Paradīze" saņēmusi Gada labākās filmas titulu, savukārt Končalovskis uzvarējis kategorijā "Labākais režisors". "Zelta ērgli" kā labākā aktrise saņēmusi arī Končalovska sieva Jūlija Visocka, kura filmā atveido galveno lomu.

"Paradīze" ir filma par likteņu savīšanos kara viesulī. Režisors teicis, ka tās ir viņa pārdomas par divdesmito gadsimtu, kurā neskaitāmas ilūzijas pārvērtās par neko. "Šī ir filma par naida retorikas bīstamību un par to, ka tikai mīlestības spēks spēj uzveikt ļaunumu," skaidro autors.

Atgādinām, ka Končalovska filma "Paradīze" bija izvirzīta arī "Oskara" balvai kategorijā "Labākā ārvalstu filma", tomēr fināla pieciniekā neiekļuva. Filma šogad tika novērtēta Venēcijas kinofestivālā – Končelovskis saņēma "Sudraba lauvu" kā labākais režisors.

Jau drīzumā – 12. februārī – plānota filmas pirmizrāde Latvijā, turklāt uz to ieradīsies pats filmas autors un galvenās lomas atveidotāja Jūlija Visocka. Tikšanās ar māksliniekiem plānota 12. februārī plkst. 17.30 kinoteātrī "Splendid Palace".

Savukārt 13. un 14. februārī Dailes teātrī varēs noskatīties teātra "Mossovet" izrādi "Ķiršu dārzs" Andreja Končalovska režijā.

Piecus "Zelta ērgļus" – pārsvarā tehniskajās kategorijās – saņēmusi filma "Ekipāža" ("Екипаж"), bet labākā aktiera gods ticis Ivanam Jankovskim par galveno lomu Pavla Lungina filmā "Pīķa dāma" ("Дама Пик") .Šis kinodarbs saņēmis balvas arī par labāko grimu un specefektiem.

Viss "Zelta ērgļu" saņēmēju saraksts – Krievijas kinoakadēmijas mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!