Foto: Kadrs no filmas "Babetes svētki"
Radīt tādu kino, ka skatītājam nevilšus jādomā par sava ledusskapja saturu un, iespējams, jau laikus jāsagatavo pa rokai kāds šķīvis ar plānām cietā siera plēksnītēm, šķiņķa rozetēm un olīvām, nav pārāk populārs izaicinājums režisoriem. Tomēr, tie kuri pie tā ķērušies, radījuši neticami garšīgus kinodarbus, kas ļauj novērtēt gan ēst gatavošanas kaislību, gan pagatavotā baudīšanu.

Šādas filmas šogad vienkopus pirmo reizi būs apkoptas Gastronomisko filmu festivālā, kas Rīgā, kinoteātrī "Splendid Palace" notiks no 20. līdz 26. martam. Tas līdz ar filmu seansiem piedāvās sarunas ar ekspertiem īpašos lektorijos, kā arī dažādus tematiskos gardumus.

Festivāls, ko rīko vīna bārs "Tinto" un "Cafe Film Noir", tiks atklāts 20. martā ar Francijas virtuvei veltītu kinolektoriju. Tajā varēs noskatīties raidījuma "Sirmais. Kulta ēdieni" sēriju par Franciju, ko ar stāstījumu par Francijas virtuves garšām un tradīcijām papildinās Francijas Institūta direktors Latvijā Žils Bonviāls un pavārs Žeremī Fontēns no Francijas. Arī turpmākajās festivāla dienās notiks līdzīgi tematiskie pasākumi. Tāpat plānoti divi seansi bērniem, kuros varēs noskatīties animācijas filmas "Gardēdis" un "Princese un varde".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!