Foto: Liza Kuznetsova
Saistībā ar ārkārtējo situāciju valstī uz 2021. gada pavasari tiek pārcelts režisora Vitālija Manska rīkotais dokumentālā kino festivāls "Artdocfest/Rīga", portālu "Delfi" informēja organizatori.

Atgadinām, ka starptautiski pazīstamais krievu režisors pirmo "Artdocfest/Rīga" – festivālu un dokumentālistu simpoziju – bija ieplānojis no šā gada 26. novembra līdz 1. decembrim.

"Šajā ārkārtas situācijā mēs esam pieņēmuši lēmumu atteikties no festivāla tiešsaistes versijas, jo esam pārliecināti, ka tikai dzīvā saiknē starp skatītājiem un filmu veidotājiem, pirmizrāžu burvībā uz lielā ekrāna, un padziļinātās nozares pārstāvju diskusijās slēpjas patiesā nozīme tam, ko mēs saucam par īstu kino festivālu," raksta rīkotāji.

Festivāla klātienes versija tiek pārcelta uz 2021. gada aprīli.

"Mēs centīsimies saglabāt visu, ieskaitot iecerēto filmu un industrijas pasākumu laika grafiku, žūriju, kā arī atklāšanas koncertu par godu Jura Podnieka 70. gadu jubilejai Rīgas Doma baznīcā ar maestro Gidona Krēmera un "Kremerata Baltica" piedalīšanos," raksta organizatori.

Tomēr ārkārtējās situācijas apstākļos "Artdocfest/Rīga" organizatori piedāvās alternatīvu festivāla versiju tiešsaistē, kas norisināsies iepriekš paredzētajā norises laikā, no 26. novembra līdz 1. decembrim.

Šajā laikā katru dienu Latvijas publikai bez maksas tiks piedāvāta viena nesen starptautiskus panākumus un atzinību guvusi filma. Filmai tiks nodrošināts tulkojums – būs subtitri latviešu vai angļu valodās. Tiešsaistes festivāla programma tiks izziņota tuvākajās dienās www.artdocfest.com.

Jau ziņots, ka "Artdocfgest" vairākus gadus notika kā atsevišķa sadaļa Rīgas Starptautiskā kinofestivāla programmā. Festivāls kā neatkarīga vienība šogad bija ieplānots pirmo reizi. To atbalsta Rīgas dome, tāpat arī Valsts Kultūkapitāla fonds un vairāki starptautiski fondi. Festivāla partneri ir ASV televīzijas kanāls "Current Time" un vācu televīzijas kanāls "Deutche Welle."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!