Foto: Kadrs no filmas "Skaņuplate"

No 6. līdz 8. oktobrim Rīgas kinoteātros "Splendid Palace" un "K Suns" norisināsies 26. Starptautiskais īsfilmu festivāls "Manhattan Short", savukārt Liepājā, Ventspilī, Cēsīs, Valmierā, Jūrmalā, Siguldā, Daugavpilī un citās lielākajās Latvijas pilsētās festivāla skates notiks no 26. septembra līdz 8. oktobrim.

Kā "Delfi" informē organizatori, "Manhattan Short" ir unikāls pasākums, kur desmit filmas - finālistes, tiks vienlaicīgi izrādītas visā pasaulē vienas nedēļas laikā. Skatitājiem balsojot, tiks noteikta labākā filma un labākais aktieris.

"Manhattan Short" godalga ir augstākā skatītāju balva, kas godina režisoru un aktieru radošos talantus. Pateicoties "Manhattan Short" balsojuma rezultātiem, katra īsfilma automātiski iegūst tiesības tikt nominētai ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars".

Šogad "Manhattan Short" programmā ir iekļautas filmas no septiņām valstīm. Finālistes tika izvēlētas no 852 iesniegtajām īsfilmām no 72 valstīm.

2023. gada festivāla programmas filmas: "Bez saules" (ASV), "Balss aktivizēta" (Austrālija), "Dzeltens" (Lielbritānija/Afganistāna), "Tuliki" (Somija), "Ģimenes cirks" (ASV), "Karjeras diena" (ASV), "Gliemezis" (Irāna), "Skaņuplate" (Šveice), "Muļķa puika" (Lielbritānija), "Nakts saule" (Kanāda).

Pēc skatītāju balsojuma rezultāti tiks nosūtīti uz "Manhattan Short" galveno mītni, bet uzvarētāji tiks publicēti 2023. gada 9. oktobrī tīmekļa vietnē www.ManhattanShort.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!