Foto: Zanda Stabiņa/Publicitātes foto
Oktobris viennozīmīgi ir aizritējis kino zīmē – ar bagātīgu programmu aizvadīts Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF), notikušas vairāku nozīmīgu filmu pirmizrādes, bet paralēli top arī jaunas. Šobrīd uz lielā ekrāna skatāma gan pasaulē plaši rezonējošā Holivudas vecmeistara Mārtina Skorsēzes jaunākā filma "Killers of the Flower Moon" (recenzija "Delfi" gaidāma jau drīzumā), gan arī pēdējo gadu ambiciozākais Baltijas valstu kino darbs "Ēriks Akmessirds". Joprojām fani tiek gaidīti uz popzvaigznes – miljardieres Teilores Sviftas koncertfilmu, bet novembrī pašmāju mūzikas cienītāji jaunā dokumentālā filmā varēs uzzināt grupas "Pienvedēja piedzīvojumi" stāstu vai uz lielā ekrāna kavēties atmiņās par grupas "Sudden Lights" koncertu Mežaparka Zaļajā teātrī.

Plašāk par "Forum Cinemas" gaidāmajiem seansiem informācija kinoteātra mājaslapā. Tāpat atgādinām, ka ik trešdienu visiem "Delfi Plus" abonentiem visi seansi ir par puscenu.

Četru miljonu budžets un Kaupers pirāta lomā. Par ko ir jaunā filma 'Ēriks Akmenssirds'

Foto: Publicitātes foto


Nedēļas nogalē Latvijā sāks izrādīt jauno filmu bērniem (un ne tikai) "Ēriks Akmenssirds", ko veidojis igauņu režisors Ilmars Rāgs. Līdz šim viņš bijis pazīstams ar kritiķu augsti vērtētām filmām "Augusts 1991" un "Klase". Šoreiz tapusi filma bērniem – veltījums mazajam zēnam, kas joprojām mīt viņā pašā. Ārēji vizuāli iespaidīgā pirātu filma ir ne tikai piedzīvojumiem bagāts stāsts – tā aizskar dziļākas stīgas.

Lasīt vairāk

Kinoteātros nonāk dokumentālā filma par Gunāru Astru

Foto: Publicitātes attēls


No piektdienas, 13. oktobra, kinoteātros visā Latvijā ir skatāma režisores Lienes Laviņas pilnmetrāžas filma "Astra", kas tapusi filmu studijā "SKUBA films" un ir biogrāfisks stāsts par ievērojamo Latvijas nacionālās pretestības kustības dalībnieku Gunāru Astru – personību ar nesalaužamu garu un stipru mugurkaulu.

Lasīt vairāk

Foto: Nosvinēta Karapetjana psiholoģiskā trillera 'Bezkaunīgie' pirmizrāde

Foto: Andrejs Stroniks, Riga IFF


Kinoteātrī "Splendid Palace" 17. oktobrī, pulcējot aktierus, kino draugus un režisora talanta cienītājus, notika Aika Karapetjana jaunās filmas "Bezkaunīgie" pirmizrāde. Mistiskais psiholoģiskais trilleris no 18. oktobra skatāms kinoteātros visā Latvijā.

Lasīt vairāk

Bez rezultāta pārtrauktas Holivudas studiju un streikojošo aktieru sarunas

Foto: Reuters/Scanpix/LETA


Holivudas aktieru un studiju sarunas par trīs mēnešus ilgušā streika izbeigšanu ir apturētas, paziņoja abas puses, mazinot cerības drīzumā izbeigt krīzi, kas iedragājusi izklaides industriju.

Lasīt vairāk

Kinoteātros nonāk igauņu kung-fu komēdija 'Neredzamā cīņa'


Režisora Rainera Sārneta kung-fu komēdija "Neredzamā cīņa", kura pasaules pirmizrādi piedzīvoja prestižajā Lokarno kinofestivālā Šveicē un nupat oktobrī atklāja Rīgas Starptautisko kino festivālu (Riga IFF) ar pilnībā izpārdotu seansu, no 27. oktobra nonāks pie Latvijas skatītājiem kinoteātros Rīgā, Liepājā un Ventspilī.

Lasīt vairāk

Riga IFF 'Zelta gaili' saņēmusi filma 'Ģimenes laiks'

Foto: Kadrs no filmas "Ģimenes laiks"


Rīgas starptautiskā kinofestivāla (Riga IFF) pilnmetrāžas filmu konkursa galveno balvu "Zelta gaili" saņēmusi režisores Tias Kouvo cilvēciskā komēdija "Ģimenes laiks" ("Family Time"). Filma godalgu un naudas balvu - 4000 eiro – saņēma ceremonijā kinoteātrī "Splendid Palace" sestdien, 21. oktobrī.

Lasīt vairāk

Noskaties! Pirmizrādi piedzīvos jauna pašmāju filma 'Vietām gaidāms stiprs lietus'

Foto: Kadrs no filmas


Kinoteātri "Splendid Palace" 13. novembrī pirmizrādi piedzīvos režisores Elizabetes Gricmanes debijas filma "Vietām gaidāms stiprs lietus". Tā stāsta par jaunas sievietes jūtu pasauli, kas ir tik spēcīga, ka spēj pārbīdīt sienas, kustināt mēbeles un izsaukt nebeidzamu lietu.

Lasīt vairāk

Kinoteātrī sāks rādīt dokumentālo filmu par 'Pienvedēja piedzīvojumiem'

Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI


Sagaidot leģendārās latviešu rokgrupas "Pienvedēja piedzīvojumi" trīsdesmit gadu kopābūšanu, pie skatītājiem nonāk režisora Jāņa Orbidāna jaunā dokumentālā filma, kas no 30. oktobra būs skatāma kinoteātrī "Forum Cinemas", "Delfi" informē grupas pārstāvji.

Lasīt vairāk

Pirmizrādi piedzīvos pašmāju spēlfilma par narkomāniju 'Elpot zem ūdens'

Foto: Kadrs no filmas "Elpot zem ūdens"


Sākot ar 11. novembri kinoteātros visā Latvijā būs skatāma jauna latviešu spēlfilma "Elpot zem ūdens" ar Kasparu Dumburu galvenajā lomā. Filmas režisors – Ronalds Mežmačs.

Lasīt vairāk

Uz lielā ekrāna būs skatāms Gustava Klimta 'Skūpsta' stāsts

Foto: Publicitātes foto


Kinoteātrī "Forum Cinemas" 2. novembrī pulksten 19 ciklā "Exhibition On Screen" būs skatāma filma "Klimts un Skūpsts", par austriešu mākslinieka Gustava Klimta visslavenāko darbu "Skūpsts".

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!