Foto: Vida Press/Kadrs no filmas
No patriotiskām filmu programmām līdz pirmajiem Ziemassvētku spīguļiem – tāds bija šī gada kino novembris. Par godu Latvijas dibināšanas 105. gadadienai gan kinoteātros, gan tiešsaistes platformās varējām skatīties dažādu laiku vietējo kino, turklāt bieži vien bez maksas, bet mēneša izskaņa atnāca ar gan ar sniegputeni, gan dažādiem Ziemassvētku filmu pieteikumiem. Starp tiem īpaši jāizceļ drīzumā gaidāmā muzikālā fantāzija "Vonka" – par dižo šokolādes meistaru Villiju Vonku. Joprojām uz lielā ekrāna bija skatāms Mārtina Skorsēzes meistardarbs "Ziedu mēness slepkavas", bet mēneša gaidītākais jaunums bija Ridlija Skota "Napoleons" (recenziju portālā "Delfi" varēs lasīt drīzumā). Kinoteātrī ir vieta ne tikai kinofilmām – novembra beigās pirmizrādi piedzīvo grupas "Sudden Lights" koncertfilma, bet jau pavisam drīz – decembra sākumā – skatītājus kinozālēs pulcēs popmūzikas dieviete Bejonse un viņas "Renaissance" turnejas koncertu lielā ekrāna versija.

Plašāk par "Forum Cinemas" gaidāmajiem seansiem informācija kinoteātra mājaslapā. Tāpat atgādinām, ka ik trešdienu visiem "Delfi Plus" abonentiem visi seansi ir par puscenu.

Foto: 'Forum Cinemas' pirmizrāžu ciklam 'Dāmām priekšroka' nosvinēta 10 gadu jubileja

Foto: Pauls Cīrulis


1. novembrī kinoteātris "Forum Cinemas" greznā pasākumā pulcēja simtiem viesu uz cikla "Dāmām priekšroka" 10 gadu svētku seansu, portālu "Delfi" informē kinoteātra pārstāve Ineta Šķēle.

Lasīt vairāk

Rīgā būs skatāma Bejonses pasaules turnejas 'Renaissance' koncertfilma

Foto: Vida Press


No 1. decembra kinoteātrī "Forum Cinemas" būs iespējams vērot pasaules popdīvas Bejonse koncertfilmu "Renaissance: A Film by Beyoncé", portālu "Delfi" informē kinoteātra pārstāvji. Biļetes pārdošanā ir pieejamas no 9. novembra.

Lasīt vairāk

Pirmizrādi piedzīvos jauna pašmāju filma 'Vietām gaidāms stiprs lietus'

Foto: Kadrs no filmas


Kinoteātri "Splendid Palace" 13. novembrī pirmizrādi piedzīvos režisores Elizabetes Gricmanes debijas filma "Vietām gaidāms stiprs lietus". Tā stāsta par jaunas sievietes jūtu pasauli, kas ir tik spēcīga, ka spēj pārbīdīt sienas, kustināt mēbeles un izsaukt nebeidzamu lietu.

Lasīt vairāk

Publicēts pirmais ieskats Džilindžera erotiskajā drāmā – filmā 'Ekstāze'

Foto: Kadrs no filmas


Šī gada 30. novembrī pirmizrādi piedzīvos režisora Dž. Dž. Džilindžera erotiskā drāma "Ekstāze" pēc rakstnieces Karīnas Gleitneres (iepriekš Račko) romāna "Ekstāze" motīviem.

Lasīt vairāk

Asinīm slacīts meistardarbs: Skorsēzes 'Ziedu mēness slepkavas'

Foto: Publicitātes foto


"Kino mums ļauj ieraudzīt, kas mēs esam vai bijām, kā esam mainījušies, stāsta par mums gan labo, gan apkaunojošo – mēs nedrīkstam to visu paslaucīt zem paklāja," nesenā intervijā BBC teicis amerikāņu kino leģenda Mārtins Skorsēze. Viņa paša filmas, protams, ir šī apgalvojuma vistiešākais apliecinājums, un jaunākais darbs – episkais revizionistu vesterns "Ziedu mēness slepkavas" (Killers of the Flower Moon) – pierāda, ka arī 80 gadu vecums izcilajam režisoram nav šķērslis jaunu šedevru radīšanai. Bet par to, ka "Ziedu mēness slepkavas" ir izcils kino, šķiet, šaubās tikai retais.

Lasīt vairāk

Skumja komēdija par 'killera' vienmuļo dzīvi: Deivida Finčera 'Slepkava'

Foto: Kadrs no filmas


Laiku pa laikam kino veidotāji no dažādām pasaules malām piedāvā kārtējo versiju mūžsenajam stāstam par skarbo, taču kaut kur dziļi dvēselē tomēr lirisko algoto slepkavu, kura mums (kā likums) vienmēr paliek žēl un kuram (kā likums) lemts traģisks liktenis. Tikko platformā "Netflix" iznākušais trilleris "Slepkava" ir populārā un augsti novērtētā amerikāņu režisora Deivida Finčera parafrāze par minēto klišeju – un, lai arī kritiķu domas dalās, gribas teikt, ka tā ir viena no viņa intriģējošākajām un personiskākajām filmām.

Lasīt vairāk

Noskaties! Tapusi jauna filma 'Sievietes bez vīriešiem' par ukraiņu bēglēm Latvijā

Foto: Kadrs no filmas


Kinoteātrī "Splendid Palace" 28. novembrī notiks pirmizrāde dokumentālajai filmai par ukraiņu sievietēm Latvijā "Sievietes bez vīriešiem". Filmas sižets jau kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā seko līdzi ukraiņu bēgļu likteņiem Latvijā.

Lasīt vairāk

Latvijā sāk izrādīt smeldzīgi romantisko filmu 'Pagājušās dzīves'

Foto: Publicitātes foto


No 24. novembrī kinoteātros visā Latvijā ir nonākusi Dienvidkorejā dzimušās kanādiešu režisores Selīnas Songas debijas filma "Pagājušās dzīves", kas pirmizrādi piedzīvoja Sandensas festivālā.

Lasīt vairāk

Pirmizrādi piedzīvos grupas 'Sudden Lights' koncertfilma

Foto: Publicitātes foto


Kinoteātrī "Forum Cinemas" 29. novembrī pirmizrādi piedzīvos grupas "Sudden Lights" koncertfilma, kurā iemūžināta uzstāšanās šovasar Mežaparka Zaļajā teātrī. Filma būs skatāma kinoteātros visā Latvijā.

Lasīt vairāk

Londonā pirmizrādi piedzīvo jaunā filma par šokolādes meistaru Villiju Vonku

Foto: AP/Scanpix/LETA


Londonā 28. novembrī pirmizrādi piedzīvojusi jauna filma par rakstnieka Roalda Dāla radīto ekscentrisko šokolādes meistaru Villiju Vonku. Jaunajā filmā "Vonka" titullomā redzams aktieris Timotijs Šalamē.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!