Foto: Publicitātes foto
Kamēr Holivuda gatavojas "Oskara" balvas ceremonijai, ir gana daudz laika, lai paspētu noskatīties "Labākās filmas" godam nominētās kinolentes, kā arī izpētīt, kas atrodams citās kategorijās. Šonedēļ uzmanības fokusā – kategorija "Labākā aktrise". Tajā atrodamas gan vairākkārt jau "Oskara" nominācijas un citas godalgas saņēmušas aktrises, gan arī ekrāna mākslinieces, kuras līdz ar savu pirmo nomināciju raksta visas Holivudas un kino industrijas vēsturi. Kurai tiks "Oskars" – to uzzināsim 10. martā (Latvijā tas būs agrs 11. marta rīts). Tikmēr aicinām iepazīties ar piecām pretendentēm kategorijā "Labākā aktrise".

Tajā atrodamas gan vairākkārt jau "Oskara" nominācijas un citas godalgas saņēmušas aktrises, gan arī ekrāna mākslinieces, kuras līdz ar savu pirmo nomināciju raksta visas Holivudas un kino industrijas vēsturi. Kurai tiks "Oskars" – to uzzināsim 10. martā (Latvijā tas būs agrs 11. marta rīts). Tikmēr aicinām iepazīties ar piecām pretendentēm kategorijā "Labākā aktrise".

Anete Beninga filmā "Naieda"

Savu piekto nomināciju "Oskara" balvai šogad saņēmusi aktrise Anete Beninga (Annette Bening) par titullomu filmā "Nyad". Filma balstīta patiesos notikumos un viņa atveido 60 gadus veco sportisti, peldētāju Daienu Naiedu (Diana Nyad), kura cenšas piepildīt savu sportisko sapni un mērķi – nopeldēt no Kubas līdz Floridai. Tās ir aptuveni 60 stundu ilgs peldējums kopā ar haizivīm un medūzām, bet ne tikai – uz sauszemes ir arī neticība sievietes spēkiem un eidžisms. Pēc vairākiem mēģinājumiem, Naiedai izdodas sapni piepildīt.

Biogrāfiskā sporta drāma novērtēta ar divām "Oskara" nominācijām, turklāt abas tikušas piešķirtas tieši par aktierspēli. Nomināciju par otrā plāna lomu saņēmusi arī aktrise Džudija Fostere, kura filmā atveido Boniju Stollu, Naiedas atbalsta personu un treneri.

"Beninga šajā lomā atdod sevi visu," tā par aktrises veikumu recenzijā raksta britu medijs "The Guardian". "Anetes Beningas Naieda ir sīksta, teju traka personība, kas nekad nepadodas, pat pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem. Viņa skatās uz cilvēkiem sarauktām acīm un pat zināmu nicinājumu un kā Naieda tiek galā ar visiem šķēršļiem sasniegtu mērķi, kas var pat nogalināt viņu," raksta "The Guardian" kino apskatnieks Pīters Bredšovs.

Filma skatāma straumēšanas platformā "Netflix".

Lilija Gledstouna filmā "Killers of the Flower Moon"

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!