Foto: Publicitātes attēli

No 20. septembra līdz 24. novembrim mākslas centrā "Zuzeum" būs skatāma amerikāņu mākslinieces Donnas Huankas pirmā personālizstāde Baltijā. Izstāde "Utopiskās šūnas" būs multisensors projekts, kas ietvers glezniecības, tēlniecības, video un skaņas darbus, kā arī smaržu.

Kā "Delfi" vēsta "Zuzeum" pārstāvji, izstāde piedāvās daudzdimensionālu ainavu, kas rada jaunu scenogrāfiju mākslas centra atvērtajā plānā. Donna Huanka ar katru savu instalāciju veidos jaunu un eksperimentālu ainavu, kas vienmēr atsaucas uz agrākiem darbiem, vienlaikus vēršot uzmanību uz katra unikālo arhitektūru un kontekstu. Izstādē "Utopiskās šūnas", Donna Huanka radīs daudzpusīgu un dinamisku telpu, kurā apmeklētāji kļūs par būtisku instalācijas daļu, to kustībām mijiedarbojoties ar mākslinieces faktūru valodu.

Donna Huanka ir multidisciplināra māksliniece, kura savos darbos pievēršas cilvēka ķermenim un dabas pasaulei. Huankas instalācijas, kas ietver glezniecību, skulptūru un dzīvās performances, kā arī skaņdarbus un smaržu, ieaužas konkrētajā izstādes telpā. Huankas daudzās personālizstādes notikušas tādās institūcijās kā "Museo de Arte Zapopan", Meksika (2023), "Space K", Seula (2023), "Henry Art Gallery", Sietla (2022) un citās. Kā arī viņas darbi ir iekļauti daudzās kolekcijās visā pasaulē, tostarp Solomona R. Gugenheima muzejā, Ņujorkā, YUZ Museum, Šanhajā, Rubellu muzejā, Maiami un citās.

Izstādē skatāmie darbi nākuši no galerijas "Peres Projects" Berlīnē un Zuzānu kolekcijas. "Utopiskās šūnas" iezīmē abu institūciju sadarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!