Foto: Māris Morkāns, Baiba Tarziera

Jaunā rudens sezona jau tuvojas ar plašu un daudzveidīgu kultūras norišu piedāvājumu, taču pirms metamies jaunu iespaidu meklējumos, atgādinām par lieliskām pavasara un vasaras sezonas izstādēm, kas tiks slēgtas jau pavisam drīz.

Vēl tikai līdz 24. augustam turpināsies Mākslas festivāla "Cēsis 2024", kura programmā ir skatāmas vairākas izstādes. Viena no tām - Cēsu Laikmetīgās mākslas centra ēkā Raiņa kvartālā (Pļavas ielā 10) aplūkojamā laikmetīgās vizuālās mākslas izstāde no neesoša muzeja krājuma "Sava pasaule".

Izstāde, ko veidojis Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM), radīta, domājot par joprojām neesošo Laikmetīgās mākslas muzeju, tā iztrūkuma radītajām sekām un kolekciju, kura ir nodota glabāšanā LNMM. Izstāde piedāvā iepazīties ar topošā muzeja krājumā iekļautajiem mākslas darbiem. Tajā pārstāvēti tādi mākslinieki kā Miks Mitrēvics, Laila Pakalniņa, Ojārs Pētersons, Kaspars Podnieks, Mārtiņš Ratniks, Rasa Šmite, Raitis Šmits, Krišs Salmanis, Linda Vēbere, Armands Zelčs, kā arī izcilais serbu konceptuālās mākslas pionieris Braco Dimitrijevičs. Izstādes kuratore – Astrīda Rogule.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!