Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 2. oktobrī, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris, nosvinēja 141. dzimšanas dienu, atklāja sezonas jaunumus, atvēra arī jauno ekspozīciju Čehova teātra galerijā, kas šoreiz ir Artūra Virtmaņa jaundarbs "Pastorāle".

Šī ir jau piektā izstāde Čehova teātra galerijā, un tā tapusi dialogā ar teātra 142. sezonas vadmotīvu – mīlestības tēmu. "Mīlestība – miera un harmonijas idille vai drīzāk postoša vētra?" tiek jautāts izstādes aprakstā. Galerijā aplūkojama mākslinieka versija par idilles un vētras kontrastu, kas prezentēta laikmetīgas pastorāles garā. Žanrs, kas tradicionāli attēlo lauku dzīves mierpilnu plūdumu, Virtmaņa instalācijā ieguvis apokaliptiskas vētras veidolu. Mīlestība kā katastrofiska pieredze un, dziļākā līmenī, mīlestība uz katastrofu, kas ir kļuvusi par mūsdienu pasaules normālstāvokli – šāds ir Virtmaņa laikmetīgās pastorāles paradoksālais vēstījums, vēsta Čehova teātra pārstāvji.

Izstādes kurators Igors Gubenko saka: "Itāļu filozofs Džordžo Agambens reiz teica, ka laikmetīgs ir tas, kurš spēj rakstīt, iemērcot spalvu tagadnes melnumā. Vētra, kas mutuļo Artūra Virtmaņa izstādē, ir konceptuāla oda spēkam, ar kādu mūs apbur un ievelk tagadnes tumsa."

Kā iepriekš ziņots, Čehova teātris savā 142. sezonā skatītājiem gatavo 10 jaunus iestudējumus – piecas lielās formas un piecas mazās formas pirmizrādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!