Foto: Kadrs no video

Neilgi pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Tukuma gleznošanas studijas "Krāsmute" dalībnieces karam pretī lika cilvēcisko skaistumu. Tā radās pirmie darbi kolekcijā "Mīlestības spēks". Līdz kādā izstāde gleznas pamanīja publicists Arnis Šablovskis, kuram kopā ar Kijivas Fotogrāfijas muzeju radās ideja par ceļojošās izstādes izveidi arī Ukrainā.

Gleznotājas Ingemāras Treijas studijā Tukumā no molbertiem raugās dažādu sieviešu tēli. Tā Ingemāra kopā ar savas studijas audzēknēm pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā mēģināja parādīt, cik liels spēks ir mīlestībai un sievietēm. "Sākoties karam, daudzi mākslinieki bija apmulsuši. Tā ļoti saasinātā situācija nebija radoša. Tā bija tāda iznīcinoša, bet ar laiku māksliniekā jau rodas tā radošā doma un vēlme pateikt savu vārdu. Un citādāk jau mēs nevaram kā gleznojot."

Līdz ar karu radusies pastiprināta interese par Ukrainu. Ieraugot skaistos Ukrainas tautas tērpus, bijusi arī vēlme tos attēlot. Tā dzimuši pirmie darbi izstādei "Mīlestības spēks". "Tā kā kontrasts pret kara šausmām un cilvēcisko skaistumu. Un sievietes tēls, ko viņš visu nes sevī. Tad radās pirmā kolekcija ar Ukrainas tautumeitām."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!