Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 27. jūlijā, no plkst. 17.00 līdz plkst. 22.00 Rīgā, galerijā LOOK! (Ģertrūdes ielā 62A) tiks atklāta Miķeļa Fišera personālizstāde "Deģeneratīvā distopija. Dambrieža cilts", "Delfi" informē izstādes rīkotāji.

"Vēstures lappusēs rodami stāsti par primitīvām mednieku-vācēju ciltīm, kas veidojušas kargo kultus," teikts izstādes anotācijā. "Balstoties senos informācijas fragmentos par Zemes floru un faunu, kā arī Vecajo leģendās, kas nodotas no paaudzes uz paaudzi mutvārdos, iespējams izzīmēt šo distopisko ainavu. Tā laika gaitā transformējusies, tomēr vēstī par mistisku un varenu dzīvnieku – Dambriedi, kuru vietējās ciltis pielūdz un uzskata par savu aizstāvi pret milzu insektiem-mutantiem. Saglabājušies artefakti – attēlu un skulptūru fragmenti, veido mākslinieka Miķeļa Fišera izstādi un atdzīvina Vecajo teiksmas. Reiz Dambrieža cilts apmetņu tuvumā izstādītie totēmi, kas cildina šo mītisko dzīvnieku, iemiesojas mākslas darbos, kuriem ir arī pavisam praktiska nozīme. Tie simbolizē auglību, dzīvības spēku un labticību."

Izstāde būs apskatāma no 27. jūlija līdz 19. augustam. Galerijas LOOK! Darbalaiks: 13.00–19.00 (no otrdienas līdz piektdienai) un 13.00–17.00 (sestdienās).

Miķelis Fišers (1970) ir mākslinieks un scenogrāfs. Absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļu. Darbojas kā grafikas, tā instalāciju tehnikā. Izstādēs piedalās kopš 1993. gada. Līdz šim lielākā Fišera personālizstāde – "Lielviela" 2012. gadā bijusi skatāma LNMM izstāžu zālē "Arsenāls". 2015. gadā saņēmis Purvīša balvu par izstādi "Netaisnība" Paula Stradiņa vēstures muzejā. 2017. gadā pārstāvējis Latviju 57. Venēcijas mākslas biennālē, veidojot nacionālo paviljonu ar nosaukumu "Kas slikts var notikt". Veidojis scenogrāfijas lielākajos Latvijas teātros un saņēmis vairākas Spēlmaņu nakts balvas nominācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!