Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Radošajā kvartālā "Provodņiks", svētdien, 3.septembrī, norisinājās otrais un noslēdzošais pasākums šajā sezonā no ielu mākslas pasākumu sērijas "ROW" (Riga Open Wall). Šoreiz pasākuma programmā apmeklētājiem bija iespējams piedalīties radošajās darbnīcās, kuras vadīja dažādi ielu mākslinieki. Tai skaitā mākslinieks un pasākuma idejas autors Dainis Rudens.

Radošās darbnīcas notika pie nesen atklātās pirmās legālās sienas Rīgā - "Atvērtās sienas", aicinot interesentus un ielu mākslas entuziastus praktiski izmēģināt dažādas ielu mākslas zīmēšanas tehnikas profesionālu mākslinieku vadībā. Pasākuma laikā notika arī zīmēšanas akcija "Brīvību Ukrainai". Ielu mākslinieki un interesenti bija aicināti uz "Atvērtās sienas" dzelteni zilā fona brīvā formā radīt zīmējumus, paužot atbalstu Ukrainai.

Pasākuma laikā bija iespējams arī apmeklēt biedrības "The Typewriter Museum" rakstāmmašīnu izstādi. Kā varēja doties ekskursijās gida vadībā pa radošo kvartālu "Provodņiks", kas reiz bijusi gumijas izstrādājumu rūpnīca. Visbeidzot, "ROW" pasākuma ietvaros, tika atklāta fotoizstāde "Grafiti - pilsētas māksla". Izstādes autori - fotogrāfi Inese Grizāne un Dainis Ozols ir apkopojuši fotogrāfijās krāšņus grafiti zīmējumus no dažādām pasaules valstīm, tai skaitā arī no karadarbības zonas Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!