Foto: Publicitātes foto

Šī gada 21. septembrī Latvijas Nacionālajā dabas muzejā tika atklāta izstāde "SensUs. Paplašinātās dabas kultūras" (SensUs. Augmented Nature-Cultures), kas tapusi sadarbībā starp RIXC Latvijā un NAIA Vācijā.

Izstādes darbi meklējami arī Rīgas pilsētvidē un ir daļa no RIXC Mākslas un zinātnes festivāla "Kripto, māksla un klimats" programmas.

"SensUs" iztāde Latvijas Nacionālajā dabas muzejā būs apskatāma no 21. līdz 24. septembrim. Savukārt mākslas darbi apmeklētājiem Rīgas pilsētvidē būs pieredzami no 21. septembra līdz 11. novembrim.

Augmentētās realitātes izstādē "SensUs" ir apskatāmi astoņi virtuāli mākslas darbi, kuru autori ir mākslinieki no Rīgas un Karlsrūes (Vācija).

Izstādes kuratori Daria Mille, Rasa Šmite un Raitis Šmits aicināja māksliniekus izmantot augmentēto realitāti (AR), lai padarītu redzamus neredzamos procesus pilsētas dabā, pētītu simbiotiskās attiecības starp sociālajām un ekoloģiskajām sistēmām, kā arī izsekotu urbānās dabas vēsturiskajām attīstības trajektorijām un atklātu laikmetīgos "dabas kultūras" krustpunktus pilsētas ainavā.

"SensUs" mākslas darbi ir virtuāli pieredzami Latvijas Nacionālajā dabas muzejā un pilsētvidē, izmantojot "SensUs Art" platformu, ko ikviens var lejuplādēt savās viedierīcēs šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!