Foto: Kadrs no video
Micēlijs ir sēņu pasaules smalkā, neredzamā daļa, kas plešas un attīstās bezgalīgos sazarojumos, vienlaikus esot daļai no vienota veseluma. Līdzīgi darbojas arī Latvijas un Vācijas mākslinieču tīklojums "Micēlija" (Mycelia), kas septembrī tiekas uz jaunu koprades procesu. Ieskatu līdzšinējā mākslinieču darbībā šobrīd var gūt izstādē "Micēlija. Tīklojums".

Desmit latviešu un vācu mākslinieces kopā strādā jau vairākus gadus. Lai gan viņas tiekas ik pa laikam te Latvijā, te Vācijā, māksliniecēm bijis sapnis pabūt kopā ilgāku laiku. Visbeidzot tas izdevies Pedvālē. "Tā kā mūsu tēmas mākslā ir ļoti saistītas ar dabu, tad, esot Pedvālē, mēs tiešām esam ainavā, dabā. Un mēs šeit varam gan plānot mūsu tālākos nākotnes kopīgos darbus, gan arī radoši strādāt," stāsta Laura Feldberga, izstādes "Micēlija. Tīklojums" kuratore.

Izstādē apskatāmi darbi, kas māksliniecēm tapuši starptautiskos pāros. "Micēlija" jaunpienācēja ir Rasa Jansone, kura projektam ir pateicīga par "izsišanu" no sev ierastās līnijas, kas pašai nekad nebūtu ienācis prātā. Viņa saka: "Es saplusoju savu pēdējo gadu tēmu – Jaunavu Mariju – tiešām burtiskā veidā ar sēni, ar micēliju. Ar sēnes augļķermeni, to, kas izaug no micēlija virs zemes."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!