Foto: Publicitātes attēls

Izdevējs un kolekcionārs Valters Dakša paša vārdā nosauktajā izdevniecībā izdos jaunu iknedēļas mākslai veltītu žurnālu ar precīzu un lakonisku nosaukumu – "Mākslas Žurnāls".

Kā norāda izdevējs, jau vairākus gadus Latvijas kultūras telpā ir bijis nopietns iztrūkums - pilnvērtīga, vizuālajai mākslai veltīta, periodiska izdevuma neesamība. Tāpēc lemts to labot. "Sevi spoži un ambiciozi piesaka jauns drukātās preses iknedēļas izdevums!" tā raksta izdevējs.

Pirmajā pusgadā "Mākslas Žurnāls" iepazīstinās lasītājus ar 20 autoriem, to skaitā – Māri Subaču, Kristu Dzudzilo, KIWIE, Pauli Liepu, Kasparu Groševu, Viku Ekstu, Sabīni Verneri, Romānu Korovinu un citiem. "Mākslas Žurnāls" gada laikā sadarbosies arī ar vairākiem viesredaktoriem – Augusti Petri, Ingrīdu Burāni, Elīnu Sproģi, Ilianu Veinbergu un Kasparu Vanagu, lai daudzpusīgi runātu par mākslu Latvijā, sola Dakša.

Žurnāla redaktori ir Valters Dakša un Zīle Ziemele.

Kā vēsta izdevējs, šī gada 30. novembrī, no pulksten 18. līdz 22 galerijā "Istaba" notiks atvērtais "MŽ Vakars", kurā varēs iepazīties ar redakcijas komandu, aptaustīt "Mākslas Žurnālu" un iegūt paraugnumuru, satikt māksliniekus, kā arī piedalīties gada abonementa loterijā.

Valters Dakša ir grāmatu un dažādu senu priekšmetu kolekcionārs, kā arī izdevējs. Paša izveidotājā izdevniecībā "Valters Dakša" iznākuši gan laikmetīgās literatūras darbi, gan mākslas izdevumi, gan literatūrai veltītais izdevums "Avīzes Nosaukums".

2015. gadā Valters Dakša saņēma Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" balvu "Laiks Ziedonim" par aktīvu grāmatu kolekcionēšanu. Savukārt 2017. gadā Latvijas Grāmatizdevēju asociācija skaistāko grāmatu konkursā "Zelta ābele" Dakšam piešķīra speciālbalvu par novatorismu izdevējdarbībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!