Ar tenora Aleksandra Antoņenko un pianista Reiņa Zariņa uzstāšanos Rīgas pilī 16. jūlijā tiks aizsākts jauns koncertu cikls "Kopā". Pirmais koncerts būs veltījums Latvijas mediķiem, kuri pasākumu varēs apmeklēt klātienē, bet citi interesenti koncertu varēs skatīties tiešraidē "LMT Straume".

Kopumā ciklā gaidāmi četri koncerti, kas notiks Latvijas muižās un pilīs. Koncertos uzstāsies Marina Rebeka, Jānis Apeinis, Perīna Madefa, Sonora Vaice un Andreass Bauers Kanabas.

Cikla pirmajā koncertā latviešu un pasaules komponistu mūziku Rīgas pilī atskaņos tenors Aleksandrs Antoņenko un pianists Reinis Zariņš. Koncertā skanēs Emīla Dārziņa, Jāņa Mediņa, Alfrēda Kalniņa, Pētera Vaska, Arvīda Žilinska, Frančesko Čilea, Džuzepes Verdi, Džakomu Pučīni, Franca Lehāra mūzika.

Kā "Delfi" informēja rīkotāji, šis koncerts top sadarbībā ar Valsts prezidenta kanceleju un būs veltīts Latvijas mediķiem pateicībā par pašaizliedzīgo darbu Covid-19 pandēmijas laikā. Uz koncertu klātienē tiks aicināti tikai medicīnas darbinieki. Lai šo koncertu varētu baudīt pēc iespējas vairāk mediķu un sabiedrība kopumā, ikviens interesents Latvijā un pasaulē to bez maksas varēs noskatīties tiešraidē 16. jūlijā pulksten 19.00 LMT Viedtelevīzijā, lietotnē "LMT Straume" un "Facebook". Koncerta audioierakstu veiks LR3 Klasika.

"Esmu ļoti pagodināts, ka koncertcikls sākas ar klātienes muzicēšanu tieši mediķiem! Koncerta pirmajā daļā izskanēs latviešu komponistu mūzika – pilnīgi dažāda, bet stilistikā, domāšanas garā ļoti tuva - , bet koncerta turpinājumā sekos opermūzikas fragmenti. Mēs ļoti gaidām šo koncertu – atkalsatikšanos, emocijas un aplausus," atzīmē Aleksandrs Antoņenko.

"Ar Aleksandru Antoņenko pirmo reizi mūzikā satikāmies pirms daudziem gadiem Ņujorkā. Šoreiz mūsu atkaltsatikšanās būs īpaša – pēc Covid-19 krīzes atkal muzicēt ar klātesošu publiku ir teju ekskluzīva iespēja. Klātienē muzicēsim ārstiem, kas ir iesaistīti šīs krīzes praktiskā risināšanā, palīdzēšanā cilvēkiem, un tas ir brīnišķīgi, jo varam pateikt viņiem – paldies. Un tas ir abpusēji – mēs zinām, ka ikvienam ir vajadzīga kultūra, bez kuras šajā laikā nācās iztikt. Savā ziņā šis koncerts būs simbolisks – Rīgas pilī satiksies ārsti un mūziķi, tie, kas rūpējas par miesu, un tie, kas rūpējas par garu," stāsta pianists Reinis Zariņš.

Nākamie cikla koncerti notiks 31. jūlijā Rundāles pilī, kur uzstāsies pasaulslavenais soprāns Marina Rebeka, 14. augustā Melngalvju namā koncertēs baritons Jānis Apeinis un soprāns Perīna Madefa, 27. augustā Jelgavas pilī – viena no Latvijas publikas iemīļotākajām operdziedātājām Sonora Vaice, bet ciklu noslēgs Andreas Bauers Kanabas ar koncertu 17. septembrī Mazajā ģildē Rīgā. Uz šiem koncertiem biļetes klātienes apmeklējumam vai skatījumam tiešraidē var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Latvijas operas zvaigžņu tiešraides koncertu cikla "Kopā" idejas autore un koncertu un tiešraižu producente ir Daina Markova, solistu atlasi veic Ilze Sprancmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!