Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Holivudas aktieru un studiju sarunas par trīs mēnešus ilgušā streika izbeigšanu ir apturētas, paziņoja abas puses, mazinot cerības drīzumā izbeigt krīzi, kas iedragājusi izklaides industriju.

Tādu kompāniju kā "Disney" un "Netlix" vadītāji kopš pagājušās nedēļas regulāri tikās ar Kinoaktieru ģildes (SAG-AFTRA) pārstāvjiem.

Studijas paziņoja, ka sarunas uz laiku ir apturētas, apsūdzot SAG-AFTRA par "iebiedēšanas taktikas" pielietošanu un "maldinošas informācijas" par sarunām izplatīšanu.

Studijas pārstāvošā Kinofilmu un televīzijas producentu alianse (AMPTP) paziņoja, ka sarunās kļuvis skaidrs, ka plaisa starp studijām un aktieriem ir pārāk liela, lai varētu virzīties uz produktīvu risinājumu.

SAG-AFTRA ceturtdien, 12. oktobrī, apsūdzēja studijas par nereālu piedāvājumu izteikšanu un sarunu gaitā izteikto ierosinājumu nepareizu interpretāciju.

Pagājušajā mēnesī AMPTP panāca vienošanos ar Holivudas scenāristiem, kuru arodbiedrība piekrita izbeigt maijā sākto streiku.

Daļa abu arodbiedrību prasību bija vienādas, tādēļ bija cerības, ka arī studiju un aktieru vienošanās tiks panākta.

Tomēr bez vienošanās ar aktieriem televīzijas un kino kompānijas darbu atsākt nevar, zaudējot miljoniem dolāru katru dienu un nevarot izmaksāt algas arī tiem darbiniekiem, kuri nestreiko.

Aktieri pieprasa labāku samaksu, lielāku caurskatāmību straumēšanas dižpārdokļu peļņas sadalē un aizsardzību pret mākslīgā intelekta tehnoloģiju izmantošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!