Foto: Publicitātes foto
Nedēļas nogalē Latvijā sāks izrādīt jauno filmu bērniem (un ne tikai) "Ēriks Akmenssirds", ko veidojis igauņu režisors Ilmars Rāgs. Līdz šim viņš bijis pazīstams ar kritiķu augsti vērtētām filmām "Augusts 1991" un "Klase". Šoreiz tapusi filma bērniem – veltījums mazajam zēnam, kas joprojām mīt viņā pašā. Ārēji vizuāli iespaidīgā pirātu filma ir ne tikai piedzīvojumiem bagāts stāsts – tā aizskar dziļākas stīgas.

Turklāt filmai ir arī Baltijas mērogā iespaidīgs budžets – četri miljoni eiro. Salīdzinājumam – pēc Nacionālā kino centra (NKC) sniegtās informācijas, Latvijā lielākais budžets bijis filmām "Dvēseļu putenis" (2 miljoni eiro) un "Nameja gredzens" (2,5 miljoni eiro). "Citu līdzvērtīgu līdz šim nav bijis," "Delfi" saka NKC ražošanas daļas vadītāja Inga Blese.

"Ēriks Akmenssirds" tapa kā Igaunijas filma, kā mazākuma producentiem piedaloties Latvijai, Lietuvai, Somijai, Luksemburgai un Ukrainai. Tā vēsta par kādu ģimeni, kas ierodas senā, mantojumā saņemtā mājā. Ģimenes dēlēns Ēriks uzskata, ka viņa sirds ir veidota no akmens un viņam nekas tā īsti sāpes nevar nodarīt. Tomēr, sastopoties ar kaimiņos dzīvojošo meiteni Mariju, viss mainās. Abi bērni dodas meklēt pazudušo Marijas mammu un nonāk Starppasaulē uz negantu pirātu kuģa.

Režisors Ilmārs Rāgs: "Kā zināt, ka esi dzīvs?"

"Filmai ir dziļāks vēstījums. Tā nav tikai izklaide," par jauno filmu sarunā ar Latvijas medijiem saka Ilmārs Rāgs. Viņš ir pazīstams ne tikai kā starptautiski atzīts un kritiķu novērtēts režisors un aktieris, bet arī kā publicists, žurnālists un bijušais Igaunijas Nacionālās televīzijas vadītājs (2002–2005).

Filma ar jaunajiem skatītājiem godīgi runā par sarežģītu tēmu – kā sadzīvot ar tuva cilvēka nāvi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!