Foto: Unsplash.com/Ivars Utināns

Kamēr Latvijas rietumu rajoniem kopā ar nakts negaisiem pāri virzīsies aukstā atmosfēras fronte un gaiss pirmdien uzsils vairs tikai līdz +18…+23 grādiem, valsts austrumu rajonos nedēļas sākumā joprojām būs spēkā dzeltenais brīdinājums - sagaidāms, ka gaiss vēl paspēs uzkarst līdz +28…+32 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes. Laika posmā no pulksten 9 līdz 15 gaisa temperatūras starpība starp valsts rietumiem un austrumiem sasniegs 10 un vairāk grādus, bet pēc tam arī austrumu rajonos tveice mitēsies.

Foto: Ekrānuzņēmums

Pirmdien pāri Latvijai turpinās virzīties aukstā atmosfēras fronte, kas centrālajos un austrumu rajonos nesīs ļoti stipras pērkona lietusgāzes, iespējama arī krusa.

Debesis būs pārsvarā mākoņainas, tās skaidrosies vien priekšpusdienā austrumu, kā arī pēcpusdienā rietumu rajonos.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, kas negaisa laikā krasi brāzmās pastiprināsies līdz metriem sekundē.

Rīgā dienā debesis būs pārsvarā mākoņainas un dienas vidū gaidāmas pērkona lietusgāzes. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, kas negaisa laikā brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra galvaspilsētā gaidāma +25…+26 grādi.

Valsts austrumu rajonos pirmdien būs spēkā dzeltenās pakāpes karstuma brīdinājums - karstums rada papildu slodzi sirds un asinsvadu, kā arī elpošanas orgānu sistēmām. Vecāki cilvēki, zīdaiņi, kā arī ikviens, kas sirgst ar hroniskām saslimšanām, tiek pakļauti veselības traucējumu riskam.

Visas jaunās nedēļas garumā laikapstākļus noteiks ciklonu darbība, tā rezultātā Latvijā ieplūdīs vēsāka gaisa masa - karstums mitēsies un tveice vairs nebūs jūtama. Ciklonu ietekmē laiks būs vējains un lietains, vietām mākoņi nesīs arī pērkona negaisu ar stiprām lietusgāzēm.

Šonedēļ karstums atkāpsies, bieži līs

Naktī uz otrdienu nokrišņi mitēsies, bet no rīta Latviju jau sasniegs jaunas nokrišņu zonas - daudzviet līs, vietām gaidāms arī pērkona negaiss un stipras lietusgāzes. Lietains laiks turpināsies arī naktī uz trešdienu, tomēr dienas laikā nokrišņu intensitāte mazināsies un līs vairs atsevišķos rajonos.

Līdz ar atmosfēras spiediena pazemināšanos, Latvijā ieplūdīs vēsāka gaisa masa. Otrdien un trešdien diennakts gaisa temperatūra kļūs vēl zemāka un nostabilizēsies - naktīs gaiss atdzisīs līdz +12…+17 grādiem, un dienas laikā visā valsts teritorijā termometra stabiņš nepakāpsies virs +18…+23 grādu atzīmes.

Līdzīgi laikapstākļi sagaidāmi arī darba nedēļas otrajā pusē un brīvdienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!