Foto: DELFI

Visu jauno nedēļu laiks būs silts, saule mīsies ar mākoņiem, bet, sākot ar otrdienu, daļā Latvijas gaidāms lietus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Pūšot lēnam vējam, atsevišķās naktīs redzamību pasliktinās migla un dūmaka.

Nakts stundās termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +12…+19 grādiem pēc Celsija skalas, bet diennakts gaišajās stundās vietām tas pakāpsies līdz +27…+29 grādu atzīmei.

Darba nedēļas pirmajā pusē laika apstākļus noteiks augsta spiediena apgabals, saule mīsies ar mākoņiem. Pirmdiena aizritēs bez būtiskiem nokrišņiem, bet otrdien gan naktī, gan dienā rietumu un centrālajos rajonos vietām īslaicīgi uzlīs, pastāv arī pērkona negaisa varbūtība.

Pūšot lēnam vējam, naktī uz pirmdienu daudzviet sabiezēs migla un dūmaka, apgrūtinot redzamību. Naktīs gaisa temperatūra saglabāsies +12…+19 grādu robežās, bet dienās gaiss iesils līdz +24…+29 grādiem, vēsākam gaisam, ka ierasts, saglabājoties piekrastes rajonos un Kurzemē, tur +21…+25 grādi.

Nedēļas vidū mākoņu daudzums palielināsies, daudzviet atnesot lietu, vietām lietus būs stiprs un to pavadīs arī pērkona negaiss. Saglabāsies lēns vējš. Un arī gaisa temperatūra būs līdzīgas robežās – naktīs gaiss atdzisīs līdz +15…+19 grādiem, dienas laikā lielākajā valsts daļā gaisa temperatūra pārsvarā būs +22…+27 grādu robežās.

Pašreizējās prognozes liecija, ka arī nedēļas nogalē laikapstākļi būtiski nemainīsies – katru dienu daļā Latvijas gaidāms lietus un brīžiem uzspīdēs saule.

Gaisa temperatūras naktīs saglabāsies +15…+19 grādu robežās, un dienās vietām tā paaugstināsies līdz +27 grādu atzīmei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!