Foto: LETA

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) trešdien izsludinājis oranžo brīdinājumu Latvijas austrumu daļā, kur laikā no pulksten 16 līdz pulksten 19 gaidāms pērkona negaiss ar ļoti spēcīgām lietusgāzēm, prognozē LVĢMC.

Centrs uzsver, ka minētajā laika posmā austrumu rajonos sāks veidoties pērkona negaisi, kas nesīs ļoti stipras lietusgāzes, dažviet gaidāma krusa un brāzmains vējš. Pērkona negaisi turpināsies vakarā un naktī.

Savukārt Latvijas rietumos izsludināts dzeltenais brīdinājums saistībā ar gaidāmajām lietusgāzēm.

LVĢMC uzsver, ka iedzīvotājiem jābūt gataviem ļoti stipram pērkona negaisam. Ja iespējams, jāmeklē patvērums slēgtās telpās un jāseko atbildīgo institūciju sniegtajai informacijai. Drošības apsvērumu dēļ izvērtē, vai nav jāatceļ vai jāpārceļ uz vēlāku laiku ārā plānotie pasākumi.

Īpaši piesardzīgiem jābūt vietās, kas sevišķi pakļautas pērkona negaisa ietekmei: atrodoties mežā, jāmeklē patvērumu zemākā vietā, vietās ar zemākiem krūmiem, savukārt, atrodoties atklātā teritorijā, jāmēģina patverties zemā vietā, piemēram, ielejā.

Nepieciešams izvairīties no atrašanas uz pakalniem, klajā laukā, blakus elektrolīnijām. Atrodoties uz ūdens, jāmēģina nokļūt krastā un nekavējoties meklēt patvērumu.

Atsevišķos rajonos gaidāmi elektroenerģijas un telekomunikāciju traucējumi. Vairāk par elektrodrošību un rīcību elektrības pārtraukumu gadījumā negaisa laikā lasāms: https://sadalestikls.lv/lv/padoms/as-sadales-tikls-atgadina-par-drosibas-pasakumiem-negaisa-laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!