Foto: AFP/Scanpix
Piektdien, 16. jūnijā, Latvijas rietumu un centrālajos rajonos gaidāmi gubu-lietus mākoņi, kas atnesīs īslaicīgus nokrišņus un pērkona negaisu, prognozē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC)

Kopumā vējš būs lēns, bet negaisa laikā tas pastiprināsies un kļūs brāzmains. Diena būs sutīga, valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra sasniegs +29 grādiem, par pāris grādiem zemāka temperatūra gaidāma piekrastē, tur iesils vien līdz +24 grādiem.

Savukārt Rīgā piektdienas pēcpusdienā iespējams īslaicīgs lietus, ko var pavadīt arī pērkona negaiss. Vējš būs lēns, gaiss iesils līdz +27 grādiem.

Dienas vidū un pēcpusdienā ultravioletā starojuma indekss būs vidējs līdz augsts, tādēļ LVĢMC aicina ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros.

Vienlaikus meteorologi izplatījuši dzelteno brīdinājumu par stipru karstumu piektdien. Brīdinājums būs spēkā no pulksten 11 līdz 20.

LVĢMC skaidroja, ka karstums rada veselības traucējumu risku atsevišķām iedzīvotāju grupām - zīdaiņiem, gados vecākiem cilvēkiem, cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām.

"Karstuma laikā, atpūšoties pie ūdens, neesi pārgalvīgs un nepakļauj sevi straujai atdzišanai," mudina LVĢMC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!