Foto: Shutterstock

Svētdien, 18. jūnijā, pēcpusdienā Latvijas austrumu daļā gaidāms stiprs karstums –gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27...+29 grādiem pēc Celsija skalas, brīdina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Gaisa temperatūra Rīgā paaugstināsies līdz +27 grādiem.

Brīdinājums svētdien spēkā no pulksten 13 līdz pulksten 20.

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis dzeltenā līmeņa brīdinājumu par karstumu Rīgā un Latvijas centrālajā daļā, kā arī oranžā līmeņa brīdinājumu par ugunsbīstamību visā Latvijā.

Sestdien pirmo reizi šovasar Latvijā gaiss sakarsa līdz +30 grādiem. Augstākā gaisa temperatūra fiksēta Daugavpilī, kur gaiss uzkarsis līdz +30,3 grādiem, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Arī citviet Latgalē un Vidzemē karstums sasniedz +28...+29 grādus.

Ievērojami vēsāks bija Kurzemē, kur piekrastē gaisa temperatūra nepārsniedza +19 grādus.

Svētdien Latvijā saglabāsies daudz mākoņu, vietām līs, pēcpusdienā un vakarā lokāli gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss.

Sinoptiķi prognozē, ka naktī lietus gaidāms daudzviet Kurzemē, bet pārējā valstī tikai vietām īslaicīgi līs.

Rīgā svētdien brīžiem iespējams lietus, starp mākoņiem uzspīdēs saule.

VUGD aicina būt informētiem, ka ir gaidāms stiprs karstums, kas rada veselības traucējumu risku atsevišķām iedzīvotāju grupām – zīdaiņiem, gados vecākiem cilvēkiem, cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām.

Karstuma laikā, atpūšoties pie ūdens, nav jākļūst pārgalvīgiem un nebūtu arī sevi jāpakļauj straujai atdzišanai, atgādina VUGD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!