Foto: F64

Trešdien Latvijā gaidāms stiprs karstums, gaiss sasils līdz pat 33 grādiem pēc Celsija skalas, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Latvijas austrumu rajonos gaidāms stiprs karstums – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +30...+33 grādiem pēc Celsija.

VUGD brīdinājums spēkā no pulksten 11 līdz ceturtdienas pulksten 20.

Glābēji aicina būt informētiem, ka karstums rada veselības traucējumu risku atsevišķām iedzīvotāju grupām – zīdaiņiem, gados vecākiem cilvēkiem, cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām.

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija liecina, ka trešdiena būs lielākoties saulaina un pārsvarā bez nokrišņiem, tik brīžiem debesīs parādīsies arī kāds mākonis.

Pūtīs lēns vējš.

Uz piekrasti varēs doties tie, kas nav gatavi karstumam, tā kā tur būs nedaudz vēsāks – gaisa temperatūra būs +23...+28 grādu robežās.

Rīgā mākoņu būs maz, un diena aizritēs bez nokrišņiem. Pūtīs lēns vējš, un termometra stabiņš pakāpsies līdz pat +31...+33 grādiem.

Dienas vidū un pēcpusdienā vietām ultravioletā starojuma indekss būs vidējs līdz augsts, tādēļ LVĢMC aicina ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!