Foto: LETA
Sestdien laiks būs lielākoties sauss un arī silts, bet svētdien pēcpusdienā no rietumiem Latviju sasniegs nokrišņu zona, kas šķērsos valsts teritoriju un atnesīs kā lietu, tā arī stipru pērkona negaisu. Jaunnedēļ daudzviet gaidāmi nokrišņi un kļūs vēsāks, dienu laikā temperatūra nepārsniegs +23 grādus, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā brīdina, ka piektdien, 18. augustā, Latvijas dienvidaustrumu rajonos, bet sestdien un svētdien Rīgā gaidāms stiprs karstums – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27...+29 grādiem pēc Celsija skalas.

LVĢMC izplatījis dzeltenās pakāpes brīdinājumu par karstumu, kas Latgalē ir spēkā no piektdienas, 18. augusta, pulksten 11 līdz pulksten 20, bet Rīgā dzeltenā līmeņa karstuma brīdinājums ir spēkā no sestdienas, 19. augusta, pulksten 9 līdz svētdienai, 20. augustam, pulksten 21.

Svētdienas nakts aizritēs bez lietus un ar daļēji mākoņainu. Dienā mākoņu daudzums palielināsies, un Latviju no rietumiem sasniegs nokrišņu zona – pēcpusdiena rietumu un centrālajos rajonos gaidāms lietus, kas vietām, līdz ar pērkona negaisu, būs stiprāks, iespējams būs novērojama arī lielgraudu krusa.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, dienvidu vējš, kas pēcpusdienā iegriezīsies no rietumiem, dienvidrietumiem, negaisa laikā vietām brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 m/s, vietām pat līdz 20-23 m/s.

Naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz +11...+16 grādiem, dažviet piekrastē tā būs par dažiem grādiem augstāka. Svētdiena būs karstākā šīs nedēļas diena, teritorijas lielākajā daļā gaisam iesilstot līdz +27...+32 grādiem, vien vietām jūras piekrastē gaisa temperatūra nebūs augstāka par +25...+27 grādiem.

Pirmdienas naktī daudzviet, galvenokārt centrālajos un austrumu rajonos, vēl turpinās līt, lokāli gaidāmas pērkona lietusgāzes, kā arī iespējama krusa. Dienā tikai atsevišķos rajonos gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes. Pūtīs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas negaisa laikā būs brāzmains.

Naktī termometra stabiņš nenoslīdēs zem +15 grādu atzīmes, bet dienā gaiss dažviet iesils līdz pat +29 grādiem.

Nākamās nedēļas turpinājumā laikapstākļus ietekmēs ciklonu darbība, līdz ar to debesīs mākoņu būs vairāk, brīžiem sagaidāms arī lietus, pērkona negaiss un brāzmains vējš. Ieplūstot vēsākai gaisa masai temperatūra kā naktīs, tā arī dienās atkal pazemināsies. Minimālā gaisa temperatūra naktīs lielākoties gaidāma +11...+16 grādu robežās, bet dienās termometra stabiņš nepārsniegs +23 grādu atzīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!