Foto: LETA
Naktī uz ceturtdienu lielā daļā Latvijas teritorijas snigs, Vidzemē snigs stipri, savukārt piekrastē pūtīs brāzmains vējš. Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis dzelteno un oranžo brīdinājumu.

Vidzemē izsludināts oranžais brīdinājums par stipru snigšanu. Iespējams arī putenis. Atsevišķos posmos ceļi būs slideni, redzamība snigšanas un puteņa laikā brīžiem pasliktināsies līdz 200–500 metriem.

Snigšana var traucēt transporta kustību uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanos un āra aktivitātes. Pārvietojoties pa ceļiem, jāieplāno ilgāks laiks.

Pārējā Latvijas daļā ir spēkā dzeltenais brīdinājums – tas var kavēt transporta kustību un gājēju pārvietošanos, kā arī traucēt āra aktivitātes.

Savukārt Kurzemes piekrastē un pie Salacgrīvas izsludināts oranžais vēja brīdinājums – vējš brāzmās sasniegs 25–28 metrus sekundē. Var tikt lauzti koki, nenostiprināti priekšmeti var radīt postījumus. Iespējami arī elektroapgādes traucējumi.

Pārējā Latvijas teritorijā spēkā ir dzeltenais vēja brīdinājums – tas rietumu un centrālajos rajonos pastiprināsies brāzmās līdz 20–24 metriem/sekundē.

Brīdinājumi ir spēkā no trešdienas pulksten 20 līdz ceturtdienas pulksten 10.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!