Foto: LETA
Vietām Latvijas centrālajos un austrumu rajonos pirmdien ir gaidāms stiprs sniegs ar sniega segas pieaugumu līdz 5 centimetriem, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra brīdinājums.

Brīžiem snigšanas laikā redzamība pasliktināsies līdz 200-500m.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informē, ka stiprākā snigšana gaidāma laika periodā no pulksten 11 līdz 14. Sniegs var kavēt transporta kustību uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanos. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu, atgādina glābēji.

Prognozes rāda, ka nedēļas vidū, Latvijas teritorijā ieplūstot aukstākai gaisa masai, negatīva gaisa temperatūra visā valstī ir gaidāma ne tikai diennakts tumšajās, bet arī gaišajās stundās. Termometra stabiņš dienās daudzviet pieturēsies -3…-9 grādu robežā, bet naktīs noslīdēs zemāk, piektdienas naktī tas var sasniegt pat -15…-19 grādu atzīmi.

Nokrišņu kopumā būs mazāk, snigs tikai atsevišķos rajonos un ne pārāk intensīvi, tuvāk darba nedēļas beigām sagaidāma vēja pastiprināšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!