Foto: DELFI

Ceturtdiena Latvijā būs mākoņaina, vien no rīta centrālajos rajonos debesis skaidrosies, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Valsts austrumu rajonos un Kurzemē snigs. Kurzemē sniega segas biezums varētu palielināties par 5–9 centimetriem un snigšanas laikā redzamība brīžiem pasliktināsies līdz 500–1000 metriem, brīdina glābēji, kas saistībā ar gaidāmajiem laikapstākļiem ir izsludinājuši dzelteno brīdinājumu.

Ceļi būs slideni.

Brīdinājums būs spēkā no ceturtdienas pulksten 8 līdz pulksten 20.

Dzeltenais brīdinājums nozīmē, ka var tikt kavēta transporta kustība uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanās. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu!

Ceturtdien Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, un maksimālā gaisa temperatūra būs -3…-8 grādi, bet valsts centrālajos rajonos būs aukstāks, tur -7…-12 grādi.

Rīga laiks būs saulains, vien no priekšpusdienas debesis pakāpeniski sāks aizklāt mākoņi. Nokrišņi nav gaidāmi. Ielas un trotuāri būs slideni. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, un maksimālā gaisa temperatūra būs -7…-9 grādu robežās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!