Foto: DELFI

Pirmdien dienā Latvijā debesis aizklās mākoņi, tomēr valsts rietumu daļā brīžiem skaidrosies. Vietām gaidāms neliels sniegs, slapjš sniegs, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pūtīs mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, brāzmās sasniedzot 15-16 m/s, un gaiss iesils līdz -1...+4 grādiem pēc Celsija skalas.

Rīgā debesis būs mākoņainas, tomēr brīžiem skaidrosies, un diena aizritēs bez nokrišņiem. Pūtīs brāzmains ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz 0...+2 grādiem.

Pirmdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā pazeminājusies līdz -1..-4 grādiem, vienīgi dažviet piekrastē tā ir 0..+1 grāds, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Mākoņu ir maz, valsts austrumos to kļuvis vairāk. Nav ievērojamu nokrišņu. Pūš lēns līdz mērens ziemeļu vējš.

Rīgā agrā rītā skaidras debesis, pūš ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš 4-10 metri sekundē un termometri rāda 0..-2 grādus.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +3,0 grādiem Alūksnē līdz +6,9 grādiem Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 2.aprīlī bija +25..+27 grādi Portugāles, Spānijas un Grieķijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -23 grādi Somijas ziemeļos un -25 grādi kalnos Norvēģijas dienvidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!