Foto: LETA

Pērkona negaiss ar ļoti stiprām lietusgāzēm trešdienas vakarā galvenokārt skāris Latvijas centrālos un austrumu rajonu, līdzi nesot lietavas un lielgraudu krusu. Pērkona negaiss turpināsies arī naktī uz ceturtdienu, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Iepriekš centrs brīdināja, ka pērkona negaiss, stipras lietavas un krusas iespējamība trešdienas vakarpusē pastāv centrālajos un austrumu rajonos, izplatot arī oranžo laikapstākļu brīdinājumu, taču vēlāk tas tika pagarināts līdz ceturtdienas rītam.

Nu brīdinājuma teritorija ir paplašināta, un prognozēts, ka negaiss un lietavas skars daļu Kurzemes, jo virs Lietuvas izveidojušies jauni negaisa mākoņi, kas virzās uz Latvijas pusi.


Oranžais brīdinājums nozīmē, ka lietusgāzes var izraisīt strauju ūdens līmeņa celšanos un teritorijas applūšanu, bet nolauzti koku zari un nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu. Laikapstākļi var bojāt īpašumus, traucēt sabiedriskā transporta kustību un āra aktivitātes.

Iedzīvotājiem ieteicams patvērumu meklēt slēgtās telpās.

Brīdinājums ir spēkā līdz ceturtdienas 6 rītā.

LVĢMC izplatītajiem brīdinājumiem līdzi sekot var šeit.

Negaiss sev līdzi nesis arī traucējumus elektroapgādē. Ap trešdienas pulksten 23.30 visvairāk traucējumu reģistrēts Latgalē, Rēzeknes, Ludzas un Jēkabpils apkārtnē, kā arī Vidzemē, Madonas un Gulbenes rajonos.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!