Foto: DELFI
Svētdienas rīts būs saulains, bet pēcpusdienā mākoņu daudzums palielināsies, rietumu un centrālajos rajonos gaidāms lietus, vietām stipras pērkona lietusgāzes ar lielgraudu krusu, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, dienvidu vējš 2-7 metriem/sekundē, pēcpusdienā iegriezīsies no rietumiem, dienvidrietumiem un būs mērens, negaisa laikā brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 metriem/sekundē, vietām līdz pat 20-23 metriem/sekundē.

Laiks būs karsts, gaiss iesils līdz +27...+32 grādiem, vietām piekrastē temperatūra būs dažus grādus zemāka.

Rīgā mākoņi mīsies ar sauli, bet vakarā gaidāmas pērkona lietusgāzes, iespējama krusa. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, dienvidu vējš, pēcpusdienā iegriezīsies no rietumiem, dienvidrietumiem, negaisa laikā brāzmās līdz 15-19 metriem/sekundē. Termometra stabiņš pakāpsies līdz +30...+32 grādu atzīmei.

Saistībā ar gaidāmo pērkona negaisu centrs izsludinājis oranžo brīdinājumu, kas būs spēkā no svētdienas pulksten 17 līdz pusnaktij.

Iedzīvotājiem jābūt gataviem, ka lietusgāzes var izraisīt strauju ūdens līmeņa celšanos un teritoriju applūšanu.

Nolauzti koku zari vai koki, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas varētu tikt nestas pa gaisu. Var tikt bojāti īpašumi, traucēta transporta kustība un āra aktivitātes. Ieteicams patvērumu meklēt slēgtās telpās.

Dienas vidū un pēcpusdienā vietām, debesīm skaidrojoties, ultravioletā starojuma indekss būs vidējs līdz augsts, tādēļ iedzīvotāji aicināti ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!