Foto: Vida Press

14. janvārī par Dānijas jauno valdnieku kļuva kroņprincis Frederiks Piektais – iepriekšējās valdnieces Margrētes II dēls. Karaliene visai negaidīti atteicās no troņa pēc 52 gadu valdīšanas. Nule par karalisko pāri kļuvušajiem monarhiem romantiskajā pagātnē bijuši vairāki attiecību līkloči, raksta ārzemju mediji.

Karalis Frederiks savu tagadējo sievu Mēriju Donaldsoni satika krogā Sidnejā, kurp Frederiks bija ieradies uz 2000. gada olimpiskajām spēlēm. Starp abiem noticis klikšķis, atzinusi Mērija. Ainiņa gluži kā no filmām: meitene iepazīstas ar puisi, viņi iemīlas, taču dāma pat nenojauš, ka izskatīgais kavalieris izrādās princis!

Jaunie mīlētāji turpināja attiecības, taču abus šķīra attālums. Pēc trīs gadu draudzības Mērija no Austrālijas pārcēlās uz Dāniju, topošā vīramāte šīm attiecībām deva savu svētību, un viņi saderinājās. 2004. gadā pāris Kopenhāgenā apprecējās. Jaunā sieva atvadījās no sapņa par veterinārmedicīnu, tā vietā kļūstot par karaliskās ģimenes locekli. Un tagad Mērija kļuvusi arī par Dānijas karalieni.

83 gadus vecā Margrēte minējusi veselības problēmas, kas likušas viņai atkāpties no troņa, taču karaļnama peripetiju pētnieki lēš, ka patiesais iemesls ir Margrētes vēlme stiprināt dēla laulību, proti, pērnā gada izskaņā izcēlās skandāls saistībā ar Frederika iespējamo sānsoli.

2023. gada oktobrī Spānijas medijā “Lecturas” parādījās fotogrāfijas, kurās 55 gadus vecais Frederiks redzams kopā ar meksikāņu sabiedrības dāmu un modeli Žinovevu Kazanovu. Bildes tapušas laikā, kad kroņprincis bija devies privātā ceļojumā uz Madridi. Kazanova gan noliedza, ka viņu ar dāņu skaistuli saistītu kas romantisks – abi esot pastaigājušies pa parku, apmeklējuši izstādi, kopā vakariņojuši un baudījuši flamenko priekšnesumu. Un patiesībā Kazanovas vietā bijis jābūt kādam viņu kopīgam draugam, taču tas nav varējis satikties ar princi, tāpēc izklaidēt viesi no Dānijas devusies viņa.

Foto: Vida Press

Britu tabloīds “Mirror” raksta, ka Frederikam pašam jau sen ir iesauka Kazanova, jo izskatīgajam vīrietim pūrā ir visai prāvs saraksts ar draudzenēm. Deviņdesmito gadu beigās viņam bijis romāns ar apakšveļas modeli Katju Storkholmu, savukārt 2018. gadā pat uzņemta spēlfilma par Frederika jaunības gadiem, un tur seksa ainu netrūka. Prinča gaumē – gandrīz tikai modeles. Frederiks arīdzan zināms kā ātru automašīnu cienītājs.

Savukārt Austrijas portāls “News” vēsta, ka princis ballēšanos nav pārtraucis arī pēc laulībām ar nākamo karalieni Mēriju. Bijuši pat vairāki gadījumi, kad Frederiks alkohola reibumā dejojis ar sievietēm naktsklubos, kamēr sieva mājās auklējusi bērnus.

Lai gan iespējamais sānsoļa skandāls pērn Dānijā radīja sabiedrības šūmēšanos, karaliene Mērija par to klusē un nekomentē. Britu tabloīds “Mail Online” analizē, ka Frederika un Mērijas koncepcija paredz demonstrēt vienotību un apmierinātību. Pēc Frederika oficiālās stāšanās karaļa amatā 14. janvārī abi vienojās skūpstā, tādējādi pavalstniekiem parādot, ka viņu ģimenē viss ir kārtībā.

Mērijai un Frederikam ir četri bērni – princis Kristians (kurš šobrīd ir pirmais rindā uz troni), princese Isabella, un dvīņi princis Vincents un princese Džozefīne.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!