Foto: Zendaya/Instagram

Šobrīd pasaule spēj vien apbrīnot aktrisi, dziedātāju, dejotāju un dizaineri Zendaiju. No filmu pirmizrādēm, žurnālu vākiem līdz "Instagram" skaistbildēm – šī amerikāņu aktrise ir gluži vai visur! Un nav brīnums, ka "Google" vietnē ir neskaitāmi daudz vaicājumu par to, kā viņa saglabā sevi tik labā forma. Lūk, piedāvājam mazu ieskatu: sākot ar viņas iecienītākajiem treniņiem un beidzot ar diētas un uztura padomiem.

Bet vispirms – paturam prātā, ka nav vienas formulas tam, kādam ir jāizskatās skaistam un veselam cilvēkam. Par to tiek diskutēts daudz, bet patiesībā ikviens ķermenis ir skaists, neatkarīgi no tā izmēra. Tātad, lai arī cik neatvairāms būtu Zendajas augums, nevienam tādēļ nevajadzētu justies piespiestam kaut ko mainīt sevī, ja esi apmierināts ar to, ko redzi spogulī.

Protams, tas gan nenozīmē, ka visiem tagad būtu jāanulē abonements sporta zālē un jāēd viss, kas vien lien iekšā. Tā vietā varam nedaudz iedvesmoties no slavenībām, viņu mīļākajiem treniņu plāniem un uztura paradumiem. Pats galvenais ir atrast īsto atslēgu, kas vislabāk der tieši tev un tavam ķermenim, nevis apsēsti censties pārņemt kāda cita ieradumus.

Tāpat ir ļoti svarīgi atzīmēt, ka Zendaijai ir ektomorfais ķermeņa tips – dabiski smalka ķermeņa uzbūve, neliela muskuļu masa, tāpat neizteikta tauku masa. Tātad – tievēšanas jautājums parasti nav aktuāls, ir grūti pieņemties svarā, kā arī iegūt taukus un muskuļus.

Kāda ir Zendaijas treniņu rutīna?

Zendaija vienmēr ir bijusi fizisko aktivitāšu piekritēja. Bērnībā viņa spēlēja futbolu, basketbolu, nodarbojās ar vieglatlētiku, kā arī darbojās vietējās hiphopa grupās.

Protams, ka slavenības arī ir tikai cilvēki, un Zedaija nekautrējoties ir atzinusi, ka patiesībā jau sportošana ne vienmēr viņai iet tik ļoti pie sirds. Lai ar to cīnītos, aktrise nāk klajā ar kādu padomu: proti, viņasprāt, vērtīgi ir fiziskos treniņus pārvērst jautrībā. Aktrisei tas ir saistīts ar kustību un mūzikas ritmu. Viņai patīk dejot un nodarboties ar horeogrāfiju. Un tāda ir viņas vingrošana!

Tas, protams, nav nekāds pārsteigums, jo 2013. gadā viņa piedalījās šovā "Dancing With The Stars", iegūstot otro vietu.

Jāatzīst, ka Zendaija nav no tiem, kas pavada daudz laika sporta zālē, tieši mājas treniņi ir kļuvuši par viņas ieradumu. Viņa priekšroku dod deju horeogrāfijas praksei mājās.

Ar sportu nodarbojas lomu dēļ

Zendaijai jau agrāk ir nācies trenēties priekš dažādām lomām. Īpaši daudz laika viņa pavadīja, strādājot pie ķermeņa augšdaļas, lai varētu izpildīt noteiktus trikus, atveidojot varoni Annu filmā "The Greatest Showman".

Neskatoties uz to, ka viņa nav sevišķi biežs fitnesa zāles apmeklētājs, tur tomēr viņa ir manīta kopā ar treneri, izpildot boksa paņēmienus, nodarbojoties ar pilatēm, jogu un augstas intensitātes aerobiku.

Gatavojoties gaidāmajai filmai "Challengers", kas stāsta par dramatisku mīlas trīsstūri starp trim profesionāliem tenisistiem, Zendaija trīs mēnešu garumā trenējās kortā kopā ar Bredu Gilbertu. Šo pieredzi viņa komentēja šādi: "Es neesmu lielākā sporta fane, bet man tas bija jāiemācās, jo mana varone ir tenisa profesionāle. Un es acīmredzami tāda pirms tam nebiju!"

Tomēr saskaņā ar "IndirWire" rakstīto "Oskara" balvu ieguvušais režisors šķita pārsteigts par aktrises centību: "Visi trīs aktieri pavadīja trīs mēnešus, ļoti smagi strādājot." Tomēr īpaši viņš pieminēja tieši Zendaiju, par kuru jokoja, ka viņa, iespējams, ir gatava spēlēt ASV atklātajā tenisa čempionātā, jo viņa kustējusies kā profesionāle. Turklāt, apskatot montāžu, viņš saprata, ka viņai pat nav vajadzīgs dublieris.

Tāpat viņai atpūtas brīžos labpatīk doties pārgājienos pa Losandželosas kalniem kopā ar draugiem, ģimeni un savu suni. Relaksējošas garas pastaigas dabā un pārgājieni sniedz vairāk priekšrocību, nekā vispārīgi vingrinājumi, jo uzlabo līdzsvara izjūtu, sirdsdarbību, miega kvalitāti un pat stiprina muskuļus un kaulus.

Kāda ir Zendaijas diēta?

Zendaijai ir ļoti svarīgi ievērot veģetāro diētu, galvenokārt ētisku apsvērumu dēļ. Par veģetārieti viņa kļuvusi vēl pirmstīņu vecumā, kad ģimenes braucienā sastapās ar kautuvi. Savulaik izdevumam "US Weekly" viņa atzina, ka ir diezgan grūti būt veģetārietei, ņemot vērā to, ka viņa nav dārzeņu cienītāja: "Es esmu veģetāriete, kurai pārāk negaršo dārzeņi. Lūk, tas ir izaicinājums!" Pēcāk žurnālam "People" viņa sacīja: "Mans galvenais iemesls, kāpēc esmu veģetāriete, ir tāds, ka es mīlu dzīvniekus, bet noteikti ne tāpēc, ka mīlu dārzeņus."

Neskatoties uz to, ka viņa nav lielākā dārzeņu cienītāja, viņai tomēr izdodas tos iekļaut savā uzturā. Dažreiz! Kā viņai tas izdodas? Sarunā ar "Seventeen" Zendaija atklāja, ka tieši rīsu salāti ir viņas vasaras iecienītākā recepte, turklāt tos esot ļoti viegli pagatavot.

Sarunā ar "Harper's Bazaar" viņa ir arī atzinusi, ka nav "brokastu cilvēks", taču tas nenozīmē, ka viņai šie ēdieni negaršo. "Es nekad neesmu bijis īsts brokastu cilvēks. Es mīlu brokastu ēdienus, tikai ne brokastu laikā," viņa teica.

Tāpat aktrise atzīst, ka viņai labpatīk pasūtīt ēdienu no saviem mīļākajiem ēdināšanas restorāniem: "Es negatavoju. Es, protams, varētu gatavot... Bet man vienkārši nepatīk sekot norādījumiem, un es esmu pārāk slinka."

Ko no Zendaijas ikdienas rutīnas aizgūt sev? Veidojot savu treniņu režīmu un diētu, smelies iedvesmu Zendaijas jautrībā un nepiespiestībā. Izanalizē, kas ir tas, kas patīk tev, un centies to padarīt par ikdienu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!