Foto: Imago Images/Scanpix/LETA

Izdevums "Forbes" publicējis pasaulē vislabāk apmaksāto aktieru sarakstu – viņi 2023. gadā gadā kopā spējuši nopelnīt 449 miljonus ASV dolāru. Lielāko daļu savu ienākumu viņi gūst tieši no filmu projektiem. Saskaņā ar "Forbes" aprēķiniem, vislielākā alga pērn bijusi Adamam Sandleram.

1. Adams Sandlers – 73 miljonu ASV dolāru peļņa

57 gadus vecais Sandlers pirmo reizi kopš 2002. gada iekļūst "Forbes" vislabāk apmaksāto aktieru saraksta augšgalā. Šoreiz "Forbes" oficiāli nodēvējis Adamu Sandleru par 2023. gada pelnošāko aktieri. Viņš mājās pārvedis 73 miljonus ASV dolāru – galvenokārt pateicoties ienesīgajam darījumam ar straumēšanas gigantu "Netflix" un 44 stand-up komēdijas šoviem. Viņš filmējies astoņās straumētāja filmās un pelnījis arī no savas "Happy Madison" producentu kompānijas.

2023. gadā aktieris filmējās trīs "Netflix" filmās, tostarp "Slepkavības mistērija 2" ("Murder Mystery 2"). Nav mazsvarīgi, ka pagājušā gada pirmajos sešos mēnešos abonenti pavadīja vairāk nekā 500 miljonus stundu, skatoties tieši Adama Sandlera filmas.

Līdztekus filmu veidošanai gan kameras priekšā, gan aiz tās, Sandlers nodarbojas arī ar stendapu. Saskaņā ar žurnāla "Forbes" datiem, par vienu uzstāšanos viņš nopelna vairāk nekā 400 000 ASV dolāru.

Kāds fans vietnē "X" raksta: "Fakts, ka Adams Sandlers ir nopelnījis vairāk nekā Toms Krūzs man ir prātam neaptverams."

2. Margo Robija – 59 miljoni ASV dolāru

Pēc Sandlera 2. vietu un pelnošākās aktrises titulu iegūst 33 gadus vecā Robija, kura pagājušajā gadā atveidoja ikonisko "stereotipiskās Bārbijas" lomu Grētas Grēvigas filmā "Bārbija". Kā zināms, tā bija pēnā gada pelnošākā filma.

Tiek lēsts, ka patiesībā austrāliešu aktrise nopelnījusi vairāk nekā 60 miljonus ASV dolāru gan kā filmas producente, gan galvenās lomas atveidotāja, savukārt viņas un viņas vīra "LuckyChap Entertainment" līdzproducēja populāro melnās komēdijas trilleri "Soltbērna" ("Saltburn"), kā arī parakstīja ekskluzīvu līgumu ar "Warner Bros".

3. Toms Krūzs – 45 miljoni ASV dolāru

Toms Krūzs ieņem 3. vietu ar 45 miljonu ASV dolāru tīro peļņu, kas lielā mērā skaidrojams ar filmu "Neiespējamā misija: Atmaksa. Pirmā daļa" ("Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One"), papildus gūstot peļņu no filmas "Top Gun: Maveriks", kā arī no līguma ar "Warner Bros".

4. Raiens Goslings – 43 miljoni ASV dolāru

Tālāk seko 43 gadus vecais Raiens Goslings. Nav ne mazāko šaubu, ka loma filmā "Bārbija" ne tikai nodrošināja viņam "Oskara" nomināciju kā labākajam otrā plāna aktierim, bet arīdzan lielu atalgojumu. Tāpat lielu lomu spēlē viņa hits "I'm Just Ken", kas vietnē "Spotify" straumēts vairāk nekā 100 miljonus reižu.

5. Mets Deimons – 43 miljoni ASV dolāru

53 gadus vecais aktieris Mets Deimons piedalījās režisora Kristofera Nolana filmā par atombumas tēvu Robertu Openheimeru, kas jau līdz ar nonākšanu uz lielajiem ekrāniem kļuva kases grāvēju. Tā bija visvairāk – kopā 13 – "Oskara" nominācijas saņēmusī kinolente pērn.

6. Dženifera Anistone – 42 miljoni ASV dolāru

55 gadus vecā aktrise filmējas seriālā "The Morning Show", kas piedzīvoja jau trešo sezonu. Turklāt Anistone arī filmējās kopā ar Adamu Sandleru "Netflix" filmā "Murder Mystery 2".

Tāpat viņa piedalās arī vairākās reklāmās ("Smart Water", "Aveno"), un viņai ir arī savs matu kopšanas uzņēmums "LolaVie". Taču mākslinieces ienākumi no šī visa nav iekļauti aktrises atalgojumā, kas izmantots šī reitinga veidošanā.

7. Leonardo Dikaprio – 41 miljons ASV dolāru

49 gadus vecais "Oskara" balvas ieguvējs 2023. gadā filmējās filmā "Ziedu mēness slepkavas" ("Killers of the Flower Moon"). Martina Skorsēzes režisētā filma saņēma 10 "Oskara" nominācijas.

8. Džeisons Stethems – 41 miljons ASV dolāru

Kā raksta "Kino Kults": "Stethemam piemīt savs brutālais šarms, kurš līdz ar gadiem nogatavojies līdz etiķa konsistencei. Bet vēl svarīgāks ir tas, ka Stethems katrā filmas kadrā apliecina: esmu gatavs turpināt dominēt šajā žanrā, neskatoties uz spēcīgu konkurenci." Tiesa, zvaigznei nav svešas asa sižeta filmas.

2023. gadā viņš piedalījās filmā "Biškopis" ("The Beekeeper"). Tāpat filmējās filmās "Expendibles", "Meg 2: The Trench" un "Fast X".

9. Bens Afleks – 38 miljoni ASV dolāru

Devītais sarakstā – Bens Afleks, kurš pērn nopelnīja aptuveni 38 miljonus dolāru ar galveno lomu filmā "Air. Milzu lēciens" ("Air"), ko producēja viņa paša kompānija "Artists Equity". Filma visā pasaulē ienesa vairāk nekā 90 miljonus ASV dolāru. 51 gadu vecais aktieris filmējās arī filmā "Hipnotika" ("Hypnotic").

10. Denzels Vašingtons – 24 miljoni ASV dolāru

69 gadus vecais "Oskara" balvas ieguvējs 2023. gadā filmējās filmā "Stabilizators 3: Pēdējā nodaļa" ("The Equalizer 3"). Saskaņā ar "Box Office Mojo datiem", filma visā pasaulē ienesa vairāk nekā 191 miljonu ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!