Foto: Vida Press

Filmas "Titāniks" koka durvju atlūza, kas filmas varoni Rozu paglāba no drošas nāves, pārdota izsolē par 718 750 dolāriem (663 381,09 eiro), vēsta raidsabiedrība BBC. Izsoles rīkotāji vēsta, ka šis priekšmets "izraisījis asas fanu diskusijas".

Koka gabala jeb durvju butaforija tika veidota līdzīga 1912. gada traģēdijā izglābtajai atlūzai, pausts izsoļu rīkotāja "Heritage Auctions" datos. Rekvizīta garums ir aptuveni 2,4 metri, platums – viens metrs.

Foto: Heritage Auctions, HA.com

Jau kopš filmas "Titāniks" izlaišanas datuma 1997. gadā tika diskutēts par to, vai uz šīm "durvīm" tiešām nevarēja paglābties abi filmas galvenie varoņi – gan Roza, gan Džeks. Leonardo Di Kaprio, kurš atveidoja Džeku, uzstāja, ka koka durvju gabals bija tik liels, lai uz tā varētu paglābties tikai viņa mīļotā Roza, kuru atveidoja Keita Vinsleta. Kā zināms, filmas sižetā Džeks gāja bojā ledainajā Atlantijas okeānā, bet viņa mīļotā izdzīvoja.

Foto: Vida Press

"Titānika" režisors Džeimss Kamerons atklājis, ka viņš par šo tēmu katru dienu saņemot desmitiem e-pasta vēstuļu, kurās cilvēki Rozu sauc par "savtīgu", bet Džeku – par "idiotu".

Režisors diskusijām pielika punktu jau pirms daudziem gadiem, sakot, ka Džekam pēc scenārija bija jāmirst, bet filmas veidotāji tik tiešām kļūdījušies – ticamības labad dēlim vajadzējis būt mazliet mazākam.

Vēl izsolē savus jaunos īpašniekus atrada pātaga no filmas "Indiana Džonss un likteņa templis", kas pārdota par 525 000 dolāriem. Izsolīts arī filmas "Zirnekļcilvēks" kostīms, kuru vilcis Tobijs Magvairs, – tas pārdots par 125 000 dolāru. Tādu pašu summu piesaistīja arī cirvis, kuru filmā "Mirdzums" aktieris Džeks Nikolsons izmantoja, lai izlauztu vannas istabas durvis.

Kostīmu un rekvizītu izsole norisinājās kūrortu un restorānu ķēdē "Planet Hollywood". Konkrētā izsole tika atzīta par vienu no veiksmīgākajām, jo iegūtie līdzekļi kopā veidoja iespaidīgus 15,68 miljonus dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!