Foto: Privātais arhīvs

Pirms gada aktieris paziņoja, ka teātra mākslai pielikts trekns punkts un uz skatuves viņš vairs neatgriezīsies. Iemēģinājis roku galdnieka un vieslektora amatos, tagad viņš savas domas ir mainījis.

Kā aktieris stāsta izdevumam "Privātā Dzīve", tik kardināls lēmums pēc 16 gadiem teātrī esot bijis pārdomāts, nevis spontāns. Tobrīd neesot bijusi patīkama darba vide un cilvēki esot liekuļojuši. "Viss notiek tā, kā tam jānotiek. Acīmredzot man bija vajadzīgs šis akadēmiskais gads," aktieris lēmumu nenožēlo un šajā laikā esot ietiepīgi centies pierādīt, ka viņam darāms ir kas cits, mēģinājis sevi pilnveidot citās jomās. Strādājis par galdnieku un bijis vieslektors biznesa augstskolā "Turība" – "Taču no sevis un sava talanta jau neaizmuksi!" Posms esot bijis garīgi un fiziski sāpīgs, un atrast ceļu pie sevis esot palīdzējis kāds cilvēks, kura vārdu gan viņš neizpauž.

"Pa šo gadu esmu izgājis cauri dažādiem elles apļiem un sevis meklējumiem un galu galā sapratis, ka aktiera darbs ir tas, ko protu vislabāk," piebilst Āmanis. Pagaidām viņam nav plānu par konkrētu teātri, taču dažādos projektos viņš labprāt piedalītos. Jūnijā viņš būs redzams uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves, kur atveidos Pindaku iestudējumā "Skroderdienas Silmačos".

Vairāk lasi "Privātā dzīve" 4. jūnija numurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!