Fоtо: Reuters/Scanpix/LETA

Holivudas aktrise Kristīna Aplgeita atklājusi savas garīgās veselības problēmas saistībā ar multiplās sklerozes diagnozi: "Šis patiešām būs godīgi... Man nepatīk dzīvot. Man tas nesagādā nekādu prieku. Es vairs nebaudu dzīvi!"

52 gadus vecā Aplgeita podkāstā "MeSsy" visai atklāti runāja par to, ka šobrīd viņai ir depresija, ko, pēc viņas teiktā, viņa nav izjutusi gadiem ilgi: "Šī depresija ir īsta un nopietna, kas nedaudz mani biedē, jo tā šķiet fatāla. Tās ir gluži kā beigas. Šobrīd esmu iesprostota tādā kā tumsā, kādu neesmu jutusi pat nezinu, cik ilgi, iespējams, aptuveni 20 gadus."

Aktrise pirmo reizi atklāja savu hroniskās slimības (tā ir autoimūna saslimšana, kas ietekmē centrālo nervu sistēmu) diagnozi 2021. gadā. Zinot faktus par šo slimību un apzinoties, ka tā pakāpeniski progresē, ir ļoti grūti paglābties no depresijas. Viņa neslēpj, ir patīkami, kad viņu apciemo draugi un sarunājas, kamēr viņa guļ gultā: "Man tas patiesi sagādā prieku. Bet, ja kāds no viņiem saka: "Celsimies un iesim pastaigāt" vai "ejam iedzert kafiju!" es saku: "Man to negribas darīt. Man tas nepatīk!"

Lai gan šī epizode ir tik tikko iznākusi, patiesībā tā tika ierakstīta pēc tam, kad Aplgeita negaidīti uzstājās 2024. gada "Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā, kur janvārī viņa saņēma stāvovācijas. Neraugoties uz tādu atzinību, viņa šo notikumu raksturoja kā "smagāko dienu" savā dzīvē, tāpēc nākamās divas dienas pavadīja guļot.

Raidījuma vadītāja Džeimija Lina Siglere, kura jau vairāk nekā 20 gadus cīnās ar multiplo sklerozi, atzina, ka ir grūti dzīvot invalīda ķermenī, taču neļāva aktrisei padoties cīņā.

Sarunas noslēgumā Aplgeita atklāja, ka bija saņēmusies piezvanīt savam terapeitam, kas, starp citu, bijis liels izaicinājums, un sarunājusi tikšanos uz nākamo nedēļu. Kopš diagnozes noteikšanas viņa izvairījusies no terapijas apmeklēšanas, jo ļoti baidījusies sākt raudāt un pēcāk nespēt pātraukt to darīt. Tāpat viņa norādījusi, ka tā vietā viņa ar diagnozi sadzīvojusi ar mērķi – "likt cilvēkiem justies pēc iespējas ērtāk".

Jau ziņojām, ka savukārt 2008. gadā tapa zināms, ka Aplgeitai diagnosticēts krūts vēzis, un viņai tika veikta mastektomija. Pēc šīs pieredzes aktrise pievienojusies to sabiedrībā zināmo sieviešu pulciņam, kuras aicina citas dāmas regulāri veikt krūšu pārbaudi.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !