Foto: Publicitātes foto

Kā jau zināms, plašu rezonansi izpelnījies 30. maijā notikušais "Golin Riga" pasākums. Tajā svinīgi tika sumināti ar vislielāko varu apveltītie pašmāju influenceri, taču – izņemot "Ģimenes" kategorijas satura veidotājus! Tā vietā tika nolasīts paziņojums par bērnu izmantošanu satura vajadzībām, vēršot uzmanību, ka, iespējams, neapzināti nerēķināmies ar bērnu šodienas un nākotnes gribu. Influenceri pēcāk savos sociālo tīklu profilos sacēla brēku par to, ka bērni tika nosaukti par produktu un pakalpojumu. Vai arī pašiem influenceriem vēstījums šķita vērtīgs, un vai tam tiešām bija jāizskan šajā pasākumā? Par to šajā rakstā.

Jau ziņojām, ka jomā "Ģimene" kategorijā "Mikro" par ietekmīgāko kļuvusi @amanda_gein, "Medium" – @santaniim, "Makro" – @rutadvinska, taču šajā jomā žūrija lēmusi balvu tomēr nepiešķirt, vēršot uzmanību Latvijā bieži vien piemirstai niansei – ka savā saturā, kurš uzskatāms arī par apmaksātu sadarbību, iekļaujam bērnus. Žūrijas vārdā tika nolasīts arī izvērsts skaidrojums un novēlējums kā satura veidotājiem, tā Latvijas sabiedrībai.

Kristina Andža – pagājušā gada "makro" kategorijas "Ģimene" uzvarētāja, kas šī gada pasākumā nemaz kategorijai netika nominēta, ir apkopojusi statistiku par influenceru vidū izraisīto ažiotāžu. Kopumā diskusijās par pasākumu un neapbalvošanu kategorijā "Ģimene" iesaistījās 35 influenceri: tika publicēti 10 ieraksti un vairāk nekā 96 stāstos pausts personīgais viedoklis. Tika sasniegti 224 tūkstoši skatījumu "Instagram" ierakstos un vairāk nekā 695 tūkstoši impresiju "Instagram" stāstos.

"Tas apliecina vien to, ka spēks influenceros ir milzīgs, ja pāris dienu laikā spējam sasniegt tādus ciparus par tēmas aktualizēšanu. Bija arīdzan tādi satura veidotāji kā Rūta Dvinska, kas sociālajos medijos bija ievietojusi saturu par šo tēmu, taču vēlāk to dzēsa," novērojumos dalās Andža.

Rūta Dvinska: "Izpildījums bija augstprātīgs un nepārdomāts"

Uz "Delfi" zvanu par pasākumu Dvinska atbild visai strupi: "Par to, kas nogāja greizi, nevaru neko īsti pateikt. Redzēju tikai izpildījumu. Neesmu iesaistīta ne lēmumos, ne žūrijā. Mans viedoklis ir, ka trūkst kāda, kurš par to varētu uzņemties atbildību. Šobrīd tā ir kolektīva atbildība, kas uzkrāmēta žūrijas pleciem, manuprāt, tas nav pareizi. Ir jābūt kādam, kurš uzņemas par to atbildību. Tādu es vēl neesmu redzējusi!"

Rūta gan nenoliedz – izpildījums patiesi bijis augstprātīgs un ļoti nepārdomāts, bet pieļauj, ka pasākuma organizēšanas procesā bijušas lielas komunikācijas problēmas. Uz šo pasākumu Dvinska devusies viena: "Es pagājušogad šo pasākumu vadīju un zināju, ka bērniem tur nav vietas. Biju viena pati, un labi, ka tā!"

Neizpratnē Rūta ir arī par to, ka īsti līdz galam nav saprasts, kas tad īsti uzvarēja, kas ne, kas balvu saņēma un kas ne: "Pateica vien to, ka balva netiks piešķirta! Man tika izsniegta "makro" kategorijas balva, saņēmu "Stenders" maisiņu, bet, ko es teorētiski vinnēju, man nav ne jausmas!"

Kristīne Beitika: "Ziņu varēja nodot daudz solīdākā un pieklājīgākā veidā, cienot satura veidotājus un nebojājot pasākuma atmosfēru"

Kristīne Beitika bija viena no influencerēm, kas savas dusmas izteica arī "Instagram". Viņa šogad tika nominēta kategorijā "Ģimene": "Tas ir vienīgais apbalvojums satura veidotājiem. Devos uz šo pasākumu kā uz svētkiem. Uzzinot, ka šīs kategorijas nominanti nesaņems balvas, un izdzirdot skaidrojumu, kāpēc, es sajutos slikti un aizgāju no pasākuma ar rūgtu pēcgaršu."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!