Foto: Getty Images/Scanpix/LETA

Mēdz teikt, ka nekad nav par vēlu īstenot savus sapņus, un izklaides jomā vairākas zvaigznes to jau pierādījušas. Nu arī Keita Hadsone. Pazīstama ar tādām filmām kā "Gandrīz slaveni" un "Kā zaudēt puisi 10 dienās", viņa pēc ilgu gadu aktrises karjeras nolēmusi, ka jādod iespēja tam, par ko bija domājusi jau kopš jaunības. Proti, 45 gadu vecumā viņa kļuvusi par mūziķi.

Keitas Hadsones solo debijas albums ar nosaukumu "Glorious" tika izdots 17. maijā, un kopš tā laika tas ierindojies ASV pārdotāko albumu topa desmitniekā. Mūzikas žurnāls "Rolling Stone" to raksturojis kā vienu no "gada patīkamākajiem pārsteigumiem". Albumā starp klasisko rokmūziku, blūzu un kantrī skan pašas mākslinieces sarakstītās dziesmas.

Portāls "El Pais" raksta, ka dziedātāja un dziesmu autore Linda Perija, kura producē tādus māksliniekus kā Adele, Kristīna Agilera un Pink, lielā mērā atbildīga par Hadsones lēmumu spert šo soli: "Keitai vajadzēja būt mūzikas pasaulē, viņa ir rokzvaigzne!"

Vaicāsi, kā Perija Hadsonē pamanīja slēpto talantu? Lūk, izrādās, ka Hadsone piekritusi dziedāt Keitijas Perijas dziesmas "Firework" versiju "Zoom" labdarības pasākumā, ko rīkoja Losandželosas skola, kurā mācās Lindas Perijas dēls. Šajā koncertā Lindu pārsteidzis Hadsones sniegums, tālab viņa ātri vien sazinājusies ar slaveno Holivudas aktrisi, sakot, ka nav pat iedomājusies, ka viņa spēj tā dziedāt, un jautājusi, vai viņa pati arī raksta dziesmas. Kad Hadsone atbildēja, ka viņa to dara, aktrisi uzaicināja uz studiju.

Hadsone šīs 12 dziesmas, kas veido albumu "Glorious", sarakstījusi tikai divu nedēļu laikā.

Aktrise atzīst, ka viņai bijusi nepieciešama liela saņemšanās, lai spētu stāties pretī savām bailēm un spertu šo soli. Starp citu, kad viņa 30 gadu vecumā grasījās uzsākt mūziķes karjeru, kāds mūzikas industrijas pārstāvis, kura identitāti viņa nevēlējās atklāt, teicis, ka viņa ir "parāk veca", lai kļūtu par vokālisti. Pandēmijas uzliktie ierobežojumi bijis galīgais atklāsmes brīdis: "Kad bija kovids, radās sajūta: ko es daru? Kas ir mana dzīve? Kas notiks, ja es nomiršu? Tā būs mana lielākā nožēla, ka es nedalījos ar mūziku. Pat ja tas būs tikai viens cilvēks, kuram patiks, tas man nozīmētu tik daudz."

Tomēr Hadsone negrasās drīzumā pamest kino ekrānus. Drīz gaidāma psiholoģiskā trillera "Shell" iznākšana, bet pēc tam viņa atveidos pasaulē slavenas profesionālas basketbola komandas īpašnieci "Netflix" jaunajā komēdijseriālā "Running Point".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!