Foto: Publicitātes foto

Lai gan šā gada sākumā dziedātājs Dzintars Čīča vēstīja, ka pamet emigranta gaitas un pārceļas uz dzīvi atpakaļ Latvijā, tā tomēr nav noticis, šonedēļ ziņo žurnāls "Kas Jauns". Pēc pavasarī aizvadītās koncerttūres šovasar Čīča uz skatuves dzimtenē vairs nav redzams.

Gada sākumā Čīča pavēstīja, ka pošas braukt atpakaļ uz mājām, taču tad Latvija uzzināja, ka izjukusi viņa ģimene (par to vairāk lasi šeit). Iepriekš viņš bija noskaņots uz Latviju pārcelties kopā ar sievu Samantu un abiem bērniem. Ģimenei pašķīstot, Čīča mainījis savus plānus par atgriešanos no emigrācijas – bez ģimenes viņš šim solim neredzot jēgu.

"Kas Jauns" arīdzan noskaidrojis, ka Čīča secinājis – viņa prombūtnes laikā kultūras dzīve Latvijā ir stipri mainījusies un ar koncertiem reģionos vairs nav iespējams nopelnīt tik, cik nepieciešams. "Bet kādu gan citu darbu vēl es Latvijā varētu darīt?" viņš retoriski vaicā.

Apstākļu kopums licis Čīčam nosliekties par labu palikšanai Anglijā, kur mākslinieks atkal strādā par taksometra šoferi. Nopelnīt varot labi. Šobrīd 31 gadu vecais Čīča nākamo tūri pa Latviju plāno vien ap savu 35 gadu jubileju.

Čīča neatklāj iemeslus, kāpēc izjuka viņa laulība. Piecgadīgo Gabrielu un trīsgadnieku Markusu tēvs satiek savu iespēju robežās, kā arī finansiāli piedalās bērnu audzināšanā.

Pilns raksts lasāms 25. jūnija izdevumā "Kas Jauns"!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!