Foto: AP/Scanpix/LETA

Aktrise Džodija Fostere ir atklājusi skumjo iemeslu, kādēļ viņa vairāk nekā 40 gadus nav parādījusies uz teātra skatuves. Taču 61 gadu vecā zvaigzne neizslēdz iespēju kādu dienu atkal kāpt uz tās.

Lai gan aktrise ir pazīstama ar savām lomām, piemēram, filmās "The Silence of the Lambs" un "The Accused", viņa īslaicīgi parādījusies uz arī uz skatuves, mācoties Jeila universitātē. Tomēr viens īpaši traumatisks notikums pirms vairāk nekā 40 gadiem pielikta punktu visai šai pieredzei.

Portāls "El Pais" raksta, ka 1981. gada 30. martā – 70 dienas pēc Ronalda Reigana kļūšanas par ASV prezidentu – kāds vīrietis vārdā Džons Hinklijs jaunākais mēģināja viņu nogalināt. Mēģinājums notika brīdī, kad Reigans atstāja konferenci Vašingtonas Hiltones viesnīcā.

Prezidents un vēl trīs cilvēki tika ievainoti. Hinklijs jaunākais tiesas procesā atzina, ka viņu to darīt nemotivēja politika, bet viņš bijis apsēsts ar aktrisi Džodiju Fosteri pēc tam, kad bija redzējis viņu spēlējam pusaudzi prostitūtu 1976. gada klasiskajā filmā "Taxi Driver". Viņš arī atzina, ka mēģinājis nogalināt Reiganu, lai atstātu iespaidu uz Fosteri, norādot, ka apšaude bijusi "lielākais mīlestības piedāvājums pasaules vēsturē".

Fostere, kurai tagad ir 61 gads, nesen atklājusi, ka viņa bija šausmās, uzzinot, ka Džons Hinklijs jaunākais ir mēģinājis nogalināt toreizējo prezidentu Ronaldu Reiganu, cenšoties atstāt uz viņu iespaidu. Lai gan šāvēju galu galā attaisnoja un ievietoja slimnīcā garīgās veselības dēļ, patiesība viņš sagrāva Fosteres pasauli.

Zvaigzne stāsta, ka nekad nav vēlējusies publiski runāt par šo brīdi. Patiesībā viņa gadiem ilgi savās mediju intervijās ieviesa klauzulas, kas aizliedza pieminēt šo tēmu.Vajadzēja četrdesmit gadus, lai viņa atklāti spētu dalīties ar savu pieredzi un to, ko tā viņai nozīmēja.

Sarunā žurnālam "Interview" aktrise saka: "Tas bija sen! Jūs, iespējams, pat nezināt, bet viņš viņu sašāva, lai atstātu uz mani iespaidu, turklāt viņš man pirms tam bija rakstījis vēstules, tāpēc tas bija liels notikums manā dzīvē. Pasaule sabruka, visur bija slepenā dienesta cilvēki, man bija piesaistīti miesassargi."

Par savu pieredzi ar aktiermākslu uz skatuves, viņa saka: "Konkrētā izrāde notika divās nedēļas nogalēs, un es nospēlēju pirmo nedēļas nogali, un starp pirmo un otro nedēļas nogali Džons Hinklijs sašāva prezidentu," viņa stāsta.

"Bet man radās stulba doma, ka izrādei ir jāturpinās. Man ir jāspēlē arī otrajā nedēļas nogalē," skaidro Fostere. "Visur bija cilvēki, visur bija kameras, un pirmajā rindā sēdēja kāds puisis. Pamanīju, ka viņš tur ir jau otro vakaru, un nolēmu visu lugas laiku viņu lamāt. Es vienkārši nolēmu, ka izmantošu šo puisi."

Un tad nākamajā dienā atklājās, ka tieši šim puisim bija ierocis, un viņš to bija atnesis uz izrādi, un tad viņš aizbēga. Tas bija traumatisks brīdis, un es nekad neesmu atzinusi, ka varbūt tam ir kāds sakars ar to, ka es nekad vairs negribēju spēlēt lugās."

Fostere atzīst, ka galu galā viņa pārliecināja sevi atkal iemīlēt teātri un skatīties izrādes, taču viņai šķita, ka pati vairs nespēj atkal no jauna uzkāpt uz skatuves. Taču nu 61 gadu vecā zvaigzne neizslēdz iespēju kādu dienu atkal mirdzēt prožektoru gaismās: "Iespējams, es būšu pirmais 80 gadus vecais cilvēks, kas uzkāps uz skatuves kopā ar savu staigulīti," joko Fostere.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!