Foto: Publicitātes foto

Putinisti vēlas izraidīt krievu dziedātāju Valēriju Ļeontjevu, kurš nav publiski paudis savu nostāju par savas dzimtenes, agresorvalsts, sākto pilna mēroga karu Ukrainā.

Krievijas Federālās drošības un korupcijas apkarošanas biroja darbinieks Vitālis Borodins paziņojis, ka māksliniekam nevajadzētu ļaut uzstāties krievu priekšā un ka Ļeontjevam ir pēdējais laiks izlemt, kurā attieksmes pusē viņš ir, nevis klusēt. "Krievijai grūtos laikos kultūras darbiniekiem ir jābūt ar savu valsti. Es neaicinu Ļeontjevu doties uz ierakumiem, bet atbalstīt dzimteni ar vārdiem var un vajag! Kur bija šis mākslinieks pēc speciālās militārās operācijas (tā Krievijas propogandisti joprojām apzīmē karu – aut.) sākuma un nesenākā laikā? Štatos. Viņš varēja kaut vārdu pateikt Krievijas atbalstam? Nē, tātad klusētājs. Vajag pārbaudīt tos, kuri šādus māksliniekus aicina uz saviem svētkiem un maksā gigantiskus honorārus," teicis sašutušais "stukačs" (jeb informators).

Viņš piebildis, ka Krievijas Federācijā ir daudz dziedātāju, kuri it kā "palīdz" Donbasam ar humāno palīdzību. Un tādiem kā Ļeontjevs vispār nedrīkstot ļaut pelnīt naudu. "Cilvēkiem ar neskaidru pozīciju nav vietas ne televīzijā, ne korporatīvajos pasākumos," viņš uzsver. Pats Ļeontjevs šo paziņojumu nav komentējis.

Pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā, Ļeontjevs pameta agresorvalsti un klīda baumas, ka viņš apmeties uz dzīvi Amerikā, kur viņam ir īpašums. Publiski viņš nekad savu nostāju nav paudis. Ļeontjevs paziņoja, ka skatuvi pamet, taču nesen, kā raksta Krievijas mediji, viņš ieradies valstī, lai par lielu samaksu uzstātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!