Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

11. jūlijā mūziķim Laurim Reinikam apritēja 45 gadi, un to viņš tuvāko draugu un radu lokā atzīmējis Palangā, Lietuvā. Viņš spriež, ka cilvēks noveco tikai tad, kad kļūst par "sarūgušu rūgumpodu".

Izdevumā "Privātā dzīve" Reiniks stāsta, ka ar katru gadu aizvien mazāk gribas svinēt dzimšanas dienas. Draugi pierunājuši, un, lai ir interesantāk, viņš piedāvājis doties uz Palangu: "Atšķirībā no manis, ģimene un draugi tur īsti nekad nebija bijuši, tāpēc manam ierosinājumam ar prieku piekrita. Kad tur nonācām, visiem bija liels pārsteigums, cik tur skaisti."

Aizvedis viesus svētku vakariņās uz restorānu "de Cuba", un ģimene parūpējusies par negaidītu pārsteigumu: "Kad mēs bijām paēduši, pēkšņi man aizmugurē oficianti lietuviešu valodā sāka dziedāt "Happy birthday to you" un iznesa man dzimšanas dienas kūku ar svecīti. Agrāk, kad redzēju šādus video ar publisku jubilāra sveikšanu, man tas šķita ļoti smieklīgi un mulsinoši. Jā, arī es biju apmulsis, taču ļoti iepriecināts. Tas bija skaisti." Reiniks ir gandarīts, ka tomēr izrāvušies no ikdienas rutīnas un ir ļāvies pierunāties svinēt.

"Visvērtīgākā dāvana ir laiks, kuru cilvēki atrod, lai pavadītu šo dienu kopā ar tevi," uzsver mūziķis un atzīst, ka nespēj noticēt, ka 45 gadu slieksnis ir pārkāpts. "Godīgi sakot, mani kaitina cilvēki, kuri nemitīgi runā par vecumu, kad par to tiešām nav jāuztraucas," viņaprāt, cilvēks ir jauns tik ilgi, kamēr viņam ir mērķis, sapņi uz ko tiekties, kamēr viņš grib attīstīties. "Cilvēks noveco tad, kad ir no visa noguris un viņam vairs nekas neinteresē, un ir sarūdzis rūgumpods," spriež jubilārs.

Vairāk lasi un skati 16. jūlija izdevumā "Privātā dzīve".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!