Foto: Privātais arhīvs

Elīna Fūrmane jau 13 gadus dzīvo Amerikā, viņai ir savs bizness, veikaliņš un darbs nekustamo īpašumu aģentūrā, kā arī papildu visam, viņa ir dīdžejs. Taču pēc ilgajiem gadiem, ko bēgot no Latvijas ir pavadījusi Amerikā, dzimtene sauc mūziķi atpakaļ.

Elīna intervijā žurnālam "Ieva" stāsta, kādēļ aizbēgusi no Latvijas: "Septiņpadsmit gadu vecumā es ļoti strauji kļuvu populāra, lēcu iekšā nezināmajā, jo man patika nodarboties ar mūziku. Bet nebiju domājusi, ka būs tik daudz kritikas." Taču, lai arī tolaik viņa neesot klausījusies, ko citi domā un uz priekš devusies kā viesuļvētra, arī saņēmusi Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu, emocijas tomēr krājušās līdz eksplodēja.

"Kopā ar draudzeni un investoru atvērām "Dstyle" klubu Vecrīgā... Bet tad sākās peripetijas politiskā līmenī," tas viņu esot salauzis, stāsta Fūrmane. Viņa esot dzirdējusi, ka klubu grib vērt ciet, vietējiem iedzīvotājiem nepatika skaļā mūzika, un lai arī klubam bijusi gan mūzikas atskaņošanas atļauja un alkohola licence, policija brauca uz klubu vairākkārt un tika likti jauni šķēršļi tā pastāvēšanā. "Aizbēgot uz Losandželosu, man ļoti patika tas, ka neviens mani nezināja."

Taču pēc nodzīvotiem 13 gadiem Amerikā, nu mūziķe un biznesmene sadzirdējusi saucienu atpakaļ uz Latviju. Jāņi, Dziesmusvētki, Vīķes-Freibergas vārdi, ka esam stipri un vareni, viss tas novedis arī pie viņas jaunā dziesmas "Dūdieviņš" remiksa.

Elīna atzīst: "Vislabākajā gadījumā es gribētu atgriezties Latvijā, bet arī gribētu, lai man vienmēr būtu vienas mājas Losandželosā, kur man ir bizness," un piebilst, ka vēlas tuvākajos gados iegādāties Latvijā savu īpašumu.

Arī viņas līgavainis Neitens būtu gatavs pārcelties uz dzīvi Latvijā. "Taču pašlaik es nevarētu pamest visu un pilnībā pārvākties kā toreiz, kad man bija divdesmit gadu un vienā mirklī izdomāju, ka braucu uz Ameriku," piebilst Elīna.

Pilnu interviju vari lasīt žurnāla "Ieva" 29. numurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!