Rikardions jeb īstajā vārdā Rihards Millers jau trīs gadus saimnieko paša izveidotā kafejnīcā "Pie Rikardiona". Tā atrodas Liepas pagastā, Cēsu novadā.

"Tā kā Liepā nebija savas kafejnīcas, sākotnēji man bija ilūzija, ka viss būs ļoti skaisti," žurnālam "Kas Jauns" stāsta Rikardions. Tomēr triju gadu laikā ir sapratis, ka ēdināšanā ir "ekstremāli apstākļi". Viņš stāsta, ka to nevar gluži nosaukt par biznesu, drīzāk dzīvesveidu. "Tas jāmīl no sirds!" viņš teic, piebilstot, ka darbošanās kafejnīcā ierobežo viņa muzikālo darbību.

Viņš ir ne tikai uzņēmuma vadītājs, bet arī pats strādā virtuvē. "Man ir tiešām stingrs režīms, taču esmu pie tā pieradis." Kafejnīcā ikviens, kam ir interese, var saņemt autogrāfu un nobaudīt viņa paša gatavotos ēdienus. Firmas ēdiens "Pie Rikardiona" ir dažāda veida kebabi. Arī mērce ir pašu gatavota: "Kad sāku meklēt receptes, izrādījās, ka neviens neko par velti nedod. Viena ārzemju kebabnīca par mērces recepti pieprasīja pat pāris tūkstošus!"

Rikardions gan neizslēdz iespēju, ka reiz ēdināšanas biznesam varētu atmest ar roku. "Kāds liels uzņēmējs teica – vienreiz dzīvē jebkuram ir jābankrotē, lai saprastu un izvētītu savas vērtības, cilvēkus sev apkārt un varbūt saredzētu sevi un citus ceļus." Viņš nesaka, ka iet slikti, bet piebilst, ka "jāizvērtē savas dzīves prioritātes, vēlmes".

Kafejnīcu viņš atvēris, mīļotās sievietes mudināts. Viņa esot ierosinājusi, teikusi, ka palīdzēs un darbosies uzņēmumā, bet nu pāris ir šķīries. "Man palika kafejnīca, kurā bija pašam jāturpina darbs." Rikardioans turpina muzicēt dažādās Latvijas vietās. Žurnālam viņš pauž pateicību faniem, ka joprojām ir pieprasīts un darba ir daudz.

Vairāk lasi lasi "Kas Jauns" 30. jūlija numurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!