Foto: Vida Press

Reaģējot uz Valsts domes deputāta aicinājumu pasludināt Allu Pugačovu par ārvalstu aģenti, Krievijas Federācijas Tieslietu ministrija pavēstīja, ka nav nekādu liecību, kas liktu iekļaut estrādes zvaigzni šajā sarakstā, vēsta "Deutsche Welle".

Ministrijai nav nekādu pierādījumu, kas liktu iekļaut Allu Pugačovu tā dēvētajā "ārvalstu aģentu" sarakstā, teikts oficiālajā atbildē Valsts domes deputātam Aleksejam Žuravļovam. Nofotografētais dokuments pirmdien, 29. jūlijā, publicēts Ksenijas Sobčakas "Telegram" kanālā. Valdības atbildē uzsvērts, ka ministrija jautājumu par estrādes zvaigznes iekļaušanu sarakstā izskatīs, ja "Pugačovas darbībās parādīsies ārvalstu aģenta pazīmes".

Aicinājums pasludināt Pugačovu par ārvalstu aģenti

Valsts domes Aizsardzības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Aleksejs Žuravļovs 9. jūlijā Tieslietu ministrijā iesniedza lūgumrakstu atzīt Pugačovu par "ārvalstu aģenti". Deputāts dziedātāju apsūdzēja "prettiesiskās darbībās", ko viņš saista ar "tendenciozu materiālu publicēšanu par sabiedriski politiskajiem notikumiem Krievijā", varas iestāžu "diskreditēšanu" un "aktīvu komentēšanu" par Krievijas armijas darbību Ukrainā. Tāpat Žuravļovs uzskata, ka skatuves māksliniece vāc informāciju par Krievijas militārajām darbībām.

Alla Pugačova 9. jūlijā "Instagram" publicēja fotogrāfiju, kurā redzams ievainots, asinīm noplūdis bērns, kurš cietis okupantu apšaudītajā Kijivas bērnu slimnīcā "Ohmatdyt". "Dievs ir pacietīgs, bet visam ir robežas," teikts fotogrāfijas parakstā.

Pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā Alla Pugačova ar vīru Maksimu Galkinu pameta Krieviju, pārceļoties uz Izraēlu. Vasarā ģimene apmetusies Jūrmalā. Galkins "ārvalstu aģentu" sarakstā tika iekļauts 2022. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!