Foto: Zane Bitere/LETA/Matīss Markovskis

Lai gan grafiķis Aivars Vilipsōns visu vasaru nebija manīts pasākumos, uz Valmieras Drāmas teātra jaunās sezonas atklāšanu viņš bija ieradies, tomēr – sēžot blakus rollatoram. Kā izrādās, maijā saasinājusies slimība, savukārt jau jūnijā tēlnieks vairs it nemaz nevarējis pastaigāt. Tomēr šobrīd, pēc nopietnas ārstēšanās, viņš spējīgs pārvietoties ar rollatora palīdzību, vēsta žurnāls "Privātā Dzīve".

Jūnija sākumā "Delfi" jau ziņoja, ka Aleksandra Čaka muzejā tika atklāta grafiķa Aivara Vilipsōna 60. jubilejai veltīta izstāde "Talanta mirdzēšana", taču pasākuma vaininieks veselības problēmu dēļ uz to ierasties nespēja. Kā jau tad noskaidrojās – māksliniekam saasinājušās muguras sāpes un ir grūti pārvietoties.

Jaunākajā "Privātā Dzīve" numurā mākslinieks par slimību izsakās šādi: "Kas man īsti par vainu? Negribu nemaz zināt... Sāp, un viss, neesmu taču tāds vienīgais. Un runas par manu nāvi ir stipri pārspīlētas, kā teica Marks Tvens."

Vīra sakāmo paspilgtināja arī sieva Indra Vilipsone. Viņa atzina, ka patiesi, vīrs esot noguris no nebeidzamajiem jautājumiem par viņa veselības stāvokli. Pēc nopietnas ārstēšanās Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā un atveseļošanās Jaunķemeru rehabilitācijas klīnikā veselības stāvoklis uzlabojies – mākslinieks šobrīd spējīgs pārvietoties ar rollatora palīdzību, ko nodēvējis par "Hārleju".

Vairāk par to, kā mākslinieks sadzīvo ar veselības problēmām, vari lasīt "Privātā Dzīve" 32. numurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!