Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ar iespaidīgu triku – lēcienu no stadiona "Stade de France" jumta – olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā pārsteidza pasaulslavenās filmas "Neiespējamā misija" aktieris Toms Krūzs, vēsta CNN.

Olimpiskās spēles Parīzē ir aizvadītas, un jau zināms, ka 2028. gadā tās norisināsies Losandželosā. "Delfi" jau ziņoja, ka noslēguma ceremonija bija īpaši krāšņa, un Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs Parīzes olimpiskās spēles nodēvēja par "sensacionālām".

Pārsteigumu sagādāja arī aktieris Toms Krūzs, kurš, prožektoru apspīdēts, izpildīja kaskadiera cienīgu triku – lēcienu no stadiona jumta. Pēc tam viņš devās cauri olimpisko sportistu pūlim uz skatuves, neatsakot arī rokasspiedienus un kopīgu bilžu uzņemšanu ar sportistiem.

Jau kopš 1920. gada spēlēm notiek olimpiskā karoga nodošana nākamo spēļu rīkotājiem. Šāds scenārijs tika ievērots arī šogad, un, izskanot olimpiskajai himnai, olimpiskais karogs Parīzē tika nolaists. Parīzes pilsētas galva Annai Idalgo ar Baha starpniecību to nodeva Losandželosas mērei Karenai Basai, bet pēc tam to saņēma arī Krūzs. Viņš karogu piestiprināja pie motocikla un demonstratīvi izbrauca cauri stadionam.

Tālāk skatītāji jau patiesi varēja redzēt olimpiskā karoga nogādāšanu uz Losandželosu īstā filmas "Neiespējamā misija" garā. Uz ekrāniem īsā videoklipā tika atspoguļots, kā Krūzs ar motociklu iebrauc lidmašīnas bagāžas nodalījumā, un Holivudā nolaižas ar izpletņa palīdzību. Tur viņš divus no slavenā "Hollywood" uzraksta "o" burtiem pārveido par pieciem kopā savītiem olimpiskajiem apļiem, bet olimpisko karogu tālāk nodod MTB jeb kalnu riteņbraucējai Keitai Kortnijai.

Krūzs ir pazīstams ar savu mīlestību pret kaskadieru trikiem. Lielu daļu no filmās redzamajiem trikiem aktieris bieži vien tiešām izpilda pats. Kā raidījumā "The Graham Norton Show" pastāstījis Krūzs, viņš jau kopš bērnības aizrāvies ar dažādiem trikiem un vēlējies to turpināt arī savā aktiera karjerā, jo tic, ka tas palīdzēs viņam "izstāstīt" galveno varoņu stāstu.

"Nav tā, ka es nebaidos," pagājušajā gadā aktieris stāstījis CNN. "Vienkārši man nav iebildumu pret to, ka esmu nobijies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!